selecció anual

'Bloomberg' destaca com a imatge de l'any la violència policial de l'1-O

La foto d'una dona amb la cara sagnant i una altra de les protestes posteriors del 3-O formen part del resum del 2017

40367636 59

40367636 59

1
Es llegeix en minuts

'Bloomberg' destaca una fotografia de la violència policial del referèndum unilateral d'independència de l'1 d'octubre entre les imatges del 2017. El mitjà nord-americà ha publicat el seu resum fotogràfic de l'any, una selecció de les 100 millors imatges, en el qual figura el retrat d'una dona sagnant com a conseqüència d'una ferida al cap produïda per les càrregues policials de l'1-O. Concretament, la imatge va ser capturada l'1 d'octubre al matí a la Travessera de Gràcia de Barcelona, davant de l'escola Infant Jesús, on vota l'expresident de la Generalitat Artur MasGeraldine Hope Ghelli és la fotògrafa que va captar aquell moment per a 'Bloomberg', una instantània que poc després il·lustrava una notícia facilitada per l'ACN.

Al peu que acompanya la imatge, 'Bloomberg' assenyala que "una dona atén les seves ferides davant la policia antiavalots, a prop d'una escola que s'utilitza com a punt de votació per al referèndum prohibit a Barcelona, l'1 d'octubre". A la fotografia, la dona, amb la cara i la roba ensangonades, s'intenta netejar la boca amb un mocador just al costat d'un grup d'agents de la Policia Nacional. 

Aquesta imatge no és l'única amb què la selecció de 'Bloomberg' assenyala la violència policial de l'1-O com un dels episodis destacats del 2017. En una altra fotografia, el mitjà nord-americà mostra la manifestació a Barcelona del 3 d'octubre contra "la violència comesa per la policia espanyola durant un referèndum il·legal".

Notícies relacionades

A continuació, una recopilació d'imatges d'EL PERIÓDICO de les primeres hores de votació de l'1-O. 

Imatges de les primeres hores del matí de l1-O / EL PERIODICO

I pitjant aquí, una crònica audiovisual del cap de setmana del referèndum de l'1 d'octubre.