nova etapa

C's dubta que candidats "a la presó o fugits" puguin exercir les seves funcions

La formació taronja diu que esperarà a veure què fa el bloc independentista per definir la seva estratègia parlamentària

rjulve32351714 gra216  barcelona  09 01 2016   la l der de ciudad160109223402

rjulve32351714 gra216 barcelona 09 01 2016 la l der de ciudad160109223402 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts

Ciutadans, la formació guanyadora del 21-D, esperarà a veure què fan els independentistes abans de decidir els seus pròxims passos a Catalunya, perquè dubten que els candidats "a la presó o fugits" a Brussel·les puguin exercir les seves funcions i adverteixen que la seva majoria no és "àmplia". El número dos de la llista de C's per Barcelona i responsable de l'àrea d'administracions públiques de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha fet aquesta reflexió en declaracions als mitjans dos dies després de les eleccions autonòmiques en què la seva formació va ser la més votada, però els independentistes de Junts per Catalunya (JxCat), ERC i la CUP tornen a tenir majoria absoluta.

"Nosaltres, de moment, esperarem a veure què és el que fan els partits independentistes, molts dels elegits a les llistes estan fugits o estan privats de llibertat, per tant, s'ha de veure quina és la solució que donaran aquestes forces polítiques". Per C's, és "evident que un president fugat de la justícia no pot prendre possessió del seu càrrec, ni exercir el càrrec de president de la Generalitat".

"Deixem-nos de mons paral·lels o continuar amb el matrix que aquí tot és normal. El senyor Puigdemont no pot fer de president mentre estigui fugat de la justícia, s'haurà de veure com queden les majories al Parlament, perquè no la tenen precisament àmplia", ha advertit.

Candidats investigats

Fins a un total de 18 candidats del 21-D, són investigats per la justícia amb relació al procés independentista, dels quals tres són a la presó i cinc estan fugits a Brussel·les, mentre que nou estan en llibertat condicional i un sense mesures cautelars. Carrizosa ha començat per agrair a l'1,1 milió de catalans que han votat la formació taronja i espera que els independentistes reconeguin que els catalans "han recolzat un canvi en la política catalana".

Notícies relacionades

Desitja que Carles Puigdemont torni a Espanya "per donar la cara davant la justícia" i li ha recordat que JxCat no va ser la força més votada i va obtenir 160.000 vots menys que C's. "No es pot estar d'esquena a una majoria de catalans permanentment", ha reflexionat. "El projecte independentista ha demostrat que ha retrocedit i no està cohesionat, les converses de JxCat i ERC i, en el seu cas, amb la CUP està per veure el resultat que tinguin".

Pel que fa a la formació anticapitalista i antisistema, ha subratllat el seu retrocés (han perdut sis diputats) i Carrizosa no creu que sigui "sa" estar en mans "dels que han provocat la pèrdua d'empreses i la fractura social".