RESSACA ELECTORAL

Rajoy: " Faré un esforç per dialogar amb el nou Govern dins de la llei"

El president es compromet a "cultivar la pluralitat" com a "virtut i riquesa" després del resultat del 21-D

Descarta negociar amb Puigdemont i al·lega que la guanyadora de les eleccions és Arrimadas

rajoy1

rajoy1

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Primer missatge del president del Govern central a la ciutadania després dels resultats electorals del 21-D. Mariano Rajoy s'ha compromès a elevar el seu esforç d'entesa amb el nou Govern que es configuri i ha fet un gest simbòlic de reconeixement de la diversitat, però ha delimitat aquest diàleg al marc de la llei. També ha confirmat que l'article 155 de la Constitució es deixarà d'aplicar quan es formi el nou Executiu català.

"Faré un esforç per mantenir diàleg amb la Generalitat, però també perquè la llei es compleixi", ha assenyalat en roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El president s'ha mostrat decidit a "normalitzar la situació", però ho ha condicionat a "la bona voluntat" i al fet que els mandataris catalans abandonin la unilateralitat cap a la independència. 

Rajoy ha insistit que la Moncloa vol oferir "el millor diàleg, constructiu obert i realista, sempre dins de la llei", i ha condicionat la possibilitat d'entrar en "una nova etapa" al fet que es respectin "les majories i les minories". A preguntes de l'oposició, el cap de l'Executiu ha descartat reunir-se de seguida amb Carles Puigdemont. Ha assenyalat que, en tot cas, amb qui hauria d'asseure's a valorar la situació és amb la líder de C's, Inés Arrimadas, "que és qui ha guanyat les eleccions". Tot i així, ha recordat que es reunirà "amb la persona que exerceixi com a president", després que sigui elegit i investit.

Notícies relacionades

El president ha assegurat que, al seu parer, és "evident que Catalunya no és monolítica", sinó que és "plural". " Tots hem de cultivar la pluralitat com una virtut i riquesa", ha opinat.

Preguntat pels periodistes, ha tornat a descartar del tot avançar els comicis legislatius pel resultat del 21-D. "Després de tot el que ha passat a Espanya, el que ens faltava era convocar eleccions generals. No tinc cap intenció d'avançar-les", ha negat.