La nit electoral dels antisistemes

La dolça derrota de la CUP

Els anticapitalistes es consolen del seu cop amb la possibilitat de tornar a ser decisius per a l'independentisme

zentauroepp41390539 cup carles riera171221235532

zentauroepp41390539 cup carles riera171221235532

1
Es llegeix en minuts
Montse Martínez
Montse Martínez

Periodista

ver +

Difícil de caldejar la gèlida temperatura a la Nau Bostik de Barcelona, amalgama de grans naus industrials al barri de la Sagrera de Barcelona recuperada com a espai cultural. Entre estufes de gas per a exteriors -insuficients sens dubte-, corrents d'aire i el personal abrigat fins a les orelles, la CUP ha viscut la nit electoral en un espai no exempt d'atractiu però fredinhòspit per a una nit de desembre. Metàfora de la falta de calidesa que comporten uns resultats moltíssim més pobres del que era desitjable.

"Fa fred", reconeixia Bel Olid, la número sis per Barcelona, sota una combinació d'aconseguits grafits engrandits per la il·luminació nadalenca. Olid, que s'atreveix amb tot pel que fa a tints de cabells, ha optat aquesta vegada pel verd pistatxo. De les poques coses lluminoses en una nit sense gràcia per als anticapitalistes, que, com a únic consol -que no menor- entreveuen la possibilitat de tornar a ser la clau d'una investidura independentista. El punt dolç de la seva clara derrota.

"Quatre escons d'or"

Notícies relacionades

Avança la nit i el fred ja cala. Cap estufa és suficient quan d'un estat de ànim fosc es tracta.  Pocs simpatitzants cupaires, vestits amb pinzellades grogues per no oblidar els presos del procés. El cop -la pèrdua de sis dels deu diputats- ja és incontestable. I tenir "quatre escons d'or"-en paraules del cap de llista Carles Riera- no acaba de convèncer. M.H., militant de la CUP, advocada de 29 anys, entreveu ardus debats i reconeix la dificultat de pactar.

Però, com acostuma a passar, els candidats mai perden i Carles Riera s'arroga la victòria del bloc independentista. Arrenca aplaudiments, sí. Però segueix fent molt fred.