LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El jutge De la Mata rebaixa de tres milions a 500.000 euros la fiança de Jordi Pujol Ferrusola

El magistrat le ha bloquejat 2,6 milions de dòlars transferits a una mercantil con los que pretenia pagar la fiança exigida

Pujol Ferrusola porta en prisión des del mes d'abril passat i la garantia le fue fixada al juny per la Sala

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha rebaixat de tres milions a 500.000 euros la fiança imposada a Jordi Pujol Ferrusola perquè pugui abandonar la presó. El primogènit de l'expresident de la Generalitat està a la presó des del mes d'abril; va ser la Sala Penal de l'Audiència la que li va fixar al juny la fiança de tres milions.

En una altra resolució, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 ha bloquejat una transferència de 2,6 milions de dòlars a un compte de Caixa Bank d'una mercantil vinculada al fill gran dels Pujol Ferrusola. Es tracta d'Inter Rosario Port Services, titularitzada per Active Traslation, que no ha tingut activitat i és propietat al 100% de l'imputat.

Amb aquesta quantitat Jordi Pujol pretenia reunir la quantitat exigida per reunir la quantitat exigida per abandonar la presó. El magistrat ha optat per bloquejar-la, perquè l'octubre del 2015 ja havia ordenat el bloqueig i embargament preventiu de tots els seus saldos, dipòsits i valors.

Notícies relacionades

El dia 12, la defensa de Jordi Pujol va sol·licitar que la fiança li fos rebaixada a 500.000 euros, petició a la qual Anticorrupció es va oposar. Segons el magistrat, en els últims dies ha pogut prendre declaració a persones que van participar en operacions amb ell a Mèxic, Andorra, els Estats Units i Panamà, en relació amb el blanqueig de capitals que se li atribueix als dos països nord-americans. Amb aquestes declaracions, el jutge entén més proporcional rebaixar-li la fiança, malgrat que se l'investiga per falsedat documental, blanqueig, delicte fiscal i organització criminal.

Quan la pagui i abandoni la presó haurà de comparèixer setmanalment al jutjat més pròxim al seu domicili i tindrà prohibit sortir del territori nacional, i per això se li retirarà el passaport.