Ajuntament de Madrid

Carmena destitueix el delegat d'Hisenda per no acatar les retallades

Sánchez Mato deixa el seu càrrec al capdavant d'Hisenda, que ocuparà Jorge García Castaño

GRAF3973 MADRID 18 12 2017 - La alcaldesa de Madrid Manuela Carmena durante la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles tras destituir al hoy al delegado de Economia y Hacienda Carlos Sanchez Mato a quien segun ha dicho no podia tener en su gobierno por negarse a aprobar un plan que el mismo habia propuesto EFE Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

GRAF3973 MADRID  18 12 2017 - La alcaldesa de Madrid  Manuela Carmena  durante la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles tras destituir al hoy al delegado de Economia y Hacienda  Carlos Sanchez Mato  a quien segun ha dicho  no podia tener  en su gobierno por negarse a aprobar un plan que el mismo habia propuesto EFE Luca Piergiovanni
GRAF3971 MADRID  18 12 2017 - La alcaldesa de Madrid  Manuela Carmena acompanada por el edil de IU Jorge Garcia Castano iz   durante la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles tras destituir al delegado de Economia y Hacienda  Carlos Sanchez Mato  a quien segun ha dicho  no podia tener  en su gobierno por negarse a aprobar un plan que el mismo habia propuesto  Jorge Garcia Castano sustituye al cesado Carlos Sanchez Mato EFE Luca Piergiovanni
GRAF3980 MADRID  18 12 2017 - La alcaldesa de Madrid  Manuela Carmena acompanada por el edil de IU Jorge Garcia Castano iz   y de la delegada de Equidad  Marta Higueras d   durante la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles tras destituir al hoy al delegado de Economia y Hacienda  Carlos Sanchez Mato  a quien segun ha dicho  no podia tener  en su gobierno por negarse a aprobar un plan que el mismo habia propuesto  Jorge Garcia Castano sustituye al cesado Carlos Sanchez Mato EFE Luca Piergiovanni

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha cessat el fins ara membre de la Junta de Govern i delegat d'Economia i Hisenda Carlos Sánchez Mato i ha posat al seu lloc el que va ser responsable d'Hisenda com a regidor d'IU en l'anterior legislatura, Jorge García Castaño.

Carmena ha firmat el decret corresponent davant la decisió comunicada per IU i el mateix delegat que s'absentaria de la sessió plenària que se celebrarà aquest dilluns, 18 de desembre, i que no defensaria el Pla Econòmic Financer (PEF) que ell havia elevat al ple en la seva qualitat de responsable de l'àrea.

L'alcaldessa ha pres aquesta decisió en virtut del que disposa l'article 14.3 de la llei 22/2006, de 4 de juliol, de Capitalitat i Règim Especial de Madrid.  D'acord amb la mateixa normativa, l'alcaldessa també ha dictat un altre decret en què nomena Jorge García Castaño membre de la Junta de Govern de la Ciutat de Madrid i titular de l'Àrea d'Economia i Hisenda, en substitució del cessat Sánchez Mato. García Castaño mantindrà alhora les presidències de les juntes municipals de Centre i Chamberí que ha exercit fins ara.

Preguntar per les retallades

Els regidors d'IU a Ahora Madrid van decidir diumenge no avalar el pla econòmic si no es fa una consulta prèvia a Ahora Madrid sobre "la votació del PEF de Montoro".

Els regidors d'IU són Carlos Sánchez Mato -que segons va dir l'alcaldessa, Manuela Carmena, havia firmat inicialment el document-, el tercer tinent d'alcalde, Mauricio Valiente, i la regidora d'Hortaleza i Ciudad Lineal Yolanda Rodríguez.

La Coordinadora de Madrid Ciutat d'Izquierda Unida va decidir que s'ha de fer "una consulta a les bases d'Ahora Madrid per decidir el sentit del vot sobre les retallades imposades pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a través del nou Pla Econòmic i Financer (PEF)".

Notícies relacionades

IU va sol·licitar que es posposés el Ple. La formació considera que la decisió de votar el PEF "que pretén reduir més de 500 milions d'euros per a les veïnes i els veïns de Madrid" ha de continuar "la via de participació ciutadana que va portar Ahora Madrid a governar a la capital". 

"La nostra referència i aposta és la unitat dins d'Ahora Madrid, i l'equip de govern amb Manuela Carmena al capdavant. Mostrem el nostre més ferm suport al projecte davant les mesures d'austeritat que intenta imposar el govern del Partit Popular", ha afegit la formació en un comunicat.