Junqueras, a Rajoy: "Abandoni la repressió, bon Nadal"

Tardà llegeix al Congrés una carta del líder d'ERC al president del Govern escrita a la presó d'Estremera

El candidat republicà es pregunta on son els presos per delictes de corrupció

En una carta des de la presó d’Estremera, Junqueras reclama a Rajoy que abandoni el camí de la judicialització del conflicte polític i la via de la repressió. / JOSÉ LUIS ROCA / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Oriol Junqueras ha demanat aquest dimecres a Mariano Rajoy que “abandoni la repressió” i li ha desitjat bon Nadal. En una carta des de la presó d'Estremera, on es troba en presó preventiva pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics, el líder republicà es pregunta també on són els reus acusats de corrupció.

Notícies relacionades

Llegida al Congrés dels Diputats pel portaveu parlamentari d'ERC, Joan Tardà, durant una moció, l'escrit assenyala: “No és la millor manera de solucionar res a base de cops, encara que ho justifiqui per l'aplicació de la llei. Estic envoltat de gent que ha comès delictes de tot tipus, però no hi ha ni un sol intern que tingui res a veure amb la corrupció. ¿A quina presó estan? L'emplaço a respectar el resultat de les eleccions i implementar-lo de mutu acord, aquesta vegada sense cops de porra. L'emplaço a abandonar la via de la judicialització i de la repressió. Sàpiga que les diferències, per molt grans que siguin, s'han de dirimir dialogant. Així ho hem cregut sempre els demòcrates. Entenc que vostè també. Li desitjo un bon Nadal en companyia dels seus”.

Rajoy, no obstant, no es trobava a l'hemicicle quan Tardà ha llegit aquestes paraules de Junqueras. El president del Govern ha abandonat la Cambra baixa a primera hora del matí, després de contestar les preguntes que li ha fet l'oposició durant la sessió de control. Per part de l'Executiu, ha respost als republicans la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.