Anar al contingut

CAMPANYA ELECTORAL

Forcadell: "O guanya ERC o guanya Arrimadas"

Rovira anticipa que restituirà Trapero com a major si venç els comicis

Els republicans prometen rebaixar els impostos a les rendes baixes

Xabi Barrena

Forcadell: "O guanya ERC o guanya Arrimadas"
Forcadell: "O guanya ERC o guanya Arrimadas"
Forcadell: "O guanya ERC o guanya Arrimadas"

/

Una màxima d’Oriol Junqueras en els seus mítings ha sigut sempre no carregar directament contra ningú. És en aquests actes on treu la seva subtilesa més vaticanista i ataca a qui toqui sense anomenar-lo. L’ERC sense Junqueras prescindeix també de la finezza i busca el cos a cos amb Inés Arrimadas. L’objectiu és atraure el vot útil independentista i evitar esmentar, aquí sí, els seus companys i no obstant, o precisament per això, enemics de Junts per Catalunya. No fos cas que es molestin. El missatge el va oferir sintetitzat ahir a Girona Carme Forcadell: «O guanya ERC, o guanya Arrimadas».
  

Arrimadas va estar en boca també de la candidata real Marta Rovira. La número 2 d’ERC li va retreure a la candidata taronja el suport de Ciutadans als Pressupostos del Govern de Mariano Rajoy, els que menys inversió a Catalunya preveuen des dels temps de José María Aznar. «No es pot pretendre governar així Catalunya», va sentenciar.
    

El principal conflicte intern en el Govern entre CDC/PDECat i ERC va ser el debat fiscal. Transcorregut un any llarg, ERC proposa ara una reforma fiscal que rebaixi el tram autonòmic de l’IRPF
a les rendes més baixes, sense apujar-lo als més acabalats. La compensació d’aquests diners que es deixen d’ingressar vindrien amb un augment del gravamen de l’impost de transmissions, és a dir, «a l’economia especulativa», segons Rovira.
    

Més enllà de les propostes programàtiques, Rovira es va atrevir fins i tot a anticipar una altra mesura que aplicarà si guanya: restituir Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos. Trapero, heroi de l’aniquilació de la cèl·lula gihadista que va atemptar a l’agost a Barcelona i imputat pel setge dels agents de la Guàrdia Civil a la seu d’Economia, el 20 de setembre, està avui destinat a administratiu del cos policial.