CAMÍ DE LES URNES

Junts per Catalunya i ERC s'embranquen a Twitter per un missatge de Marina Geli que 'oblidava' que ERC era al Govern

Marina Geli demana el vot per a Puigdemont 'oblidant' que Esquerra formava part del Govern cessat i diverses dirigents republicanes li retreuen el gest

zentauroepp41248593 borras jxcat junts per catalunya171209170957

zentauroepp41248593 borras jxcat junts per catalunya171209170957 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La divisió entre Junts per Catalunya i ERC és cada vegada més evident i una mostra d’això es va produir ahir dissabte a Twitter, on un missatge de Marina Geli –que va al lloc 81 de la llista de Carles Puigdemont per Barcelona- oblidant que ERC integrava el Govern cessat va indignar els republicans, que van sortir veloços a esmenar-li la plana.

El missatge de la discòrdia deia el següent: «Votar el president Puigdemont, votar Junts per Catalunya, clarament és a dir no al 155 i tornar el Govern legítim actual. Votar a RC, ¿quin Govern? Claredat i unitat davant l’excepcionalitat».

L’exconsellera socialista, que va estripar el carnet del PSC quan el partit va abandonar el dret a decidir, ha fet una crida a concentrar el vot independentista en JxCat i ha avisat que «la unitat del sobiranisme és imprescindible per tenir la força i els vots per revertir políticament, democràticament, el 155».

Els missatges de Geli, llançats en plena tendència a l’alça de la llista de Carles Puigdemont a les enquestes, han obtingut una ràpida resposta per part de qui va ser la portaveu republicana i, en l’última legislatura, secretària primera del Parlament, Anna Simó. «Marina, Marina, no cal. Així, no», ha replicat, lacònica, en un altre tuit.

Molt més contundent va ser la número 5 de la llista d’ERC per Girona, Magda Casamitjana, que també va abandonar el PSC quan va arrencar el procés independentista. 

Casamitjana va subratllar que votar Esquerra és «votar república i esquerra sense dubtes». «És no amagar-se darrere de res ni ningú. Restituir TOT el Govern legítim», va afegir abans d’advertir que qui en realitat mourà els fils de Junts per Catalunya al Parlament serà l’antiga Convergència.

Per últim, la regidora d’ERC a Olesa de Monserrat, Mireia Monfort, va qualificar de «patètic» el tuit de l’exconsellera socialista i li va preguntar si Esquerra no forma part del «Govern legítim». «¿Oriol Junqueras a la presó no és el vicepresident legítim? Parles d’unitat i tu divideixes, llàstima! Així, no», va acabar.

Notícies relacionades

En un acte de campanya de JxCat amb alcaldes del PDECat que integren la candidatura, es va evitar mencionar els republicans, però es va insistir que la victòria de la llista de Puigdemont el 21-D serà el que permetrà a l’expresident tornar a Catalunya i ser «restituït» en el càrrec, obviant que pesa sobre ell una ordre de detenció.

«(L’expresident) tornarà gràcies als vots que emetran les urnes el 21-D», va dir l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras. En aquest acte, celebrat a la Garriga (Vallès Oriental), va aparèixer l’exconsellera de Governació Meritxell Borràs, després de sortir  de la presó d’Alcalá Meco.