CAMÍ DE LES URNES

"Yo confío", el manifest de Recortes Cero per al 21-D

La plataforma es presenta a les eleccions com "una alternativa d'esquerres" que diu 'no' a la independència i 'no' a la corrupció

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma Recortes Cero ha fet públic un manifest amb el qual presenta la seva proposta per a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre. Amb el títol 'Yo confío', el document, que han firmat nombroses personalitats del món de la cultura, defensa "una alternativa d'esquerres" que digui "no a la independència, no a les retallades, no a la corrupció" i que treballi per la "unitat del poble treballador per redistribuir la riquesa".

Entre els firmants hi ha el pintor Antonio López, l'escriptor Juan José Millás, el dissenyador Javier Mariscal, l'actor Manuel Galiana, el cineasta Fernando Colomo o el periodista Raúl del Pozo.

Notícies relacionades

El text aposta perquè aquesta opció posi fi al "desvari" i estigui present al Parlament després del 21-D de la mà de la candidatura Recortes Cero-Grupo Verde, encapçalada per Núria Suárez. Recortes Cero va ser una de les veus que es van unir al rebuig a la declaració unilateral d'independència (DUI), que va titllar d'"imposició antidemocràtica. La plataforma, que considera la DUI "una estafa", lamenta que Carles Puigdemont i el seu Govern hagin "provocat la divisió i l'enfrontament" a Catalunya.

Assenyala també que el Govern de Mariano Rajoy "ha atiat" amb la seva resposta "la fractura social" i que, banderes a part, tant ell com el president cessat "han buscat ocultar" la corrupció, les retallades, l'atur i la precarització de l'ocupació. "Puigdemont ha enfortit Rajoy, que al seu torn ha alimentat el victimisme de què es nodreix la independència", subratlla.