INVESTIGAT PELS MOSSOS

Atacada a Balsareny una vivenda que tenia penjada la bandera d'Espanya

Rajoy i Albiol condemnen l'atac i expressen la seva "solidaritat" amb els inquilins del pis on s'ha produït l'incendi

Mariano Rajoy ha trucat a la família. Ho explicava el president del Govern al seu compte de Twitter.

2
Es llegeix en minuts
Agències

L'intent de cremar una bandera d'Espanya en un balcó ha provocat un petit incendi al portal d'un bloc de pisos a Balsareny (Bages). Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per trobar l'autor o els autors dels fets que s'han produït al número 1 del carrer del Nord de la localitat barcelonina aquest dissabte. 

Segons sembla, els individus pretenien calar foc a una bandera penjada en un balcó d'aquest edifici.

Els Bombers de la Generalitat han informat que han rebut l'avís del foc aquest dissabtea les 2.43 hores de la matinada, i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres dotacions del cos. A l'arribar al domicili, el foc ja havia sigut extingit amb l'ajuda d'un extintor i dels agents de la policia local.

Un intoxicat lleu

Encara que només s'ha cremat una pila de papers del portal, el fum ha afectat l'escala de l'edifici i una persona ha resultat intoxicada lleu. 

Els bombers han revisat i ventilat totes les plantes del bloc.

Per la seva banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha ofert l'ajuda de la Delegació del Govern als inquilins d'una vivenda de Balsareny.

Fonts del PP han qualificat el succés d'"atemptat" i han afirmat que el domicili ha sigut incendiat "només pel fet de tenir l'ensenya nacional penjada al balcó".

Trucada telefònica

Arran dels fets, Rajoy i el candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, han mostrat la seva "solidaritat" en conversa telefònica amb una de les persones que viu a la casa, Cristina Arias, que li ha explicat que el més petit dels seus tres fills, de 2 anys, estava dormint quan es va produir l'atac.

Les mateixes fonts han indicat que Rajoy ha trobat "molt sencera" la cap de família, que s'ha mostrat molt agraïda per les trucades de Rajoy i García Albiol.

"Emotiva conversa amb Cristina, una dona amb una gran fortalesa. La seva família a Balsareny ha patit un terrible cop, han intentat cremar la seva vivenda per tenir penjada una bandera d'Espanya al balcó. Ens tenen a la seva disposició pel que necessitin", ha escrit Rajoy al seu compte personal de Twitter després de la conversa.

En un acte de partit celebrat aquest dissabte a Mataró, Rajoy ha assenyalat arran d'aquest succés que ensenyar una bandera, en aquest cas l'espanyola, és un "dret constitucional", i per això ha mostrat la seva "solidaritat" amb la família en qüestió.

Notícies relacionades

Albiol també ha dirigit unes "paraules de record" als veïns d'aquest domicili, que "han comès el delicte de tenir la bandera espanyola penjada al balcó", ha dit, cosa que hauria provocat "que hagin intentat incendiar" la vivenda estant "ells dins".

Les citades fonts del PP han afirmat que "a Catalunya, sobretot en poblacions petites on hi ha majoria independentista, ser i sentir-se espanyol ja no només està mal vist, sinó que també és perillós".