A Catalunya Ràdio

El PP denuncia Mònica Terribas davant la Junta Electoral pels seus editorials

Els populars creuen que les seves opinions violen la "neutralitat informativa"

undefined40280936 monica terribas de catalunya radio   foto  ccma171130172856

undefined40280936 monica terribas de catalunya radio foto ccma171130172856

1
Es llegeix en minuts
Acn

El Partit Popular ha denunciat el programa d’El Matí de Catalunya Ràdio davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona al considerar que l’espai de La Portada del 28 de novembre –on Mònica Terribas exposa el seu punt de vista a manera d’editorial– és «contrari a la neutralitat informativa».

El partit argumenta que el llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) indica que les portades poden tenir un estil «personal i informal», però adverteix que no es poden expressar «opinions». En el cas d’El Matí de Catalunya Ràdio, l’editorial de Terribas s’inclou en el sumari o a la portada del programa.

En concret, a La Portada d’aquest dimarts passat, la periodista ironitzava amb el fet que la campanya electoral seria «ben normal, amb els líders de formacions polítiques a la presó i altres que no poden posar els peus a Espanya perquè els acompanyarien [a la presó]», informa l’agència de notícies ACN.

Notícies relacionades

En la seva al·locució, la coneguda presentadora radiofònica afegia que la «normalitat» incloïa «una Generalitat intervinguda econòmicament des del setembre, sense autogovern des de fa un mes i amb reforços policials que van actuar l’1-O, i que vigilaran que la jornada electoral sigui, com sempre, la gran festa de la democràcia», concloïa Terribas. I tot plegat, després d’informar que la Junta Electoral havia prohibit referir-se a Carles Puigdemont com a president i als membres del seu Govern com a consellers.

Respectar el "pluralisme"

A la denúncia, el Partit Popular recorda que la Constitució espanyola estableix que els mitjans de comunicació socials dependents de l’Estat o de qualsevol ens públic han de respectar el «pluralisme de la societat». Finalment, el document presentat pels populars –que data del 29 de novembre– sol·licita que la Junta Electoral de Barcelona declari que el contingut de La Portada d’aquest dimarts és «contrari» al que estableix el Règim Electoral General, per la qual cosa insta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a respectar el que s’indica a la LOREG sobre els principis d’igualtat, pluralisme, proporcionalitat i neutralitat informativa en període electoral.