INSTITUT ARMAT

La Guàrdia Civil presumeix de rescatar dos muntanyencs independentistes al Pirineu d'Osca

"Som benemèrits i no fem distinció d'ideologies, races i credos", apunten en un tuit

La Guàrdia Civil presumeix de rescatar dos muntanyencs independentistes al Pirineu d'Osca
Es llegeix en minuts

El Periódico

La Guàrdia Civil va rescatar el 19 de juny dos joves de Lleida, de 19 i 26 anys, al pic de l'Alba, al Pirineu d'Osca, a 3.000 metres d'altura. Van ser dues de les 450 persones rescatades a Aragó en la campanya d'estiu, segons el balanç que va fer l'institut armat dilluns passat. No obstant, aquesta operació en concret ha obtingut ara rellevància al saber-se que els dos joves, segons publica 'El Heraldo de Aragón', portaven una estelada amb què pretenien coronar el cim i que va acabar servint per donar-los abric.

La notícia ha servit a la Guàrdia Civil per presumir que fan la seva feina al marge de les "ideologies, races i credos" de les persones a qui han d'ajudar. Així, de fet, ho han publicat a les xarxes socials.

Notícies relacionades

En el rescat hi van participar la Unitat Aèria i un metge del 061. Després de diverses voltes de l'helicòpter, els agents van localitzar els dos joves i, després d'una maniobra complicada, els pilots van aconseguir baixar l'equip d'emergències a 200 metres dels ferits, que patien nombrosos traumatismes. Van haver de passar la nit a la muntanya, ja que l'helicòpter va haver de tornar a la base per falta de llum. L'endemà a les 6.30 hores, l'aparell va tornar per completar la missió.