INSTITUT ARMAT

La Guàrdia Civil presumeix de rescatar dos muntanyencs independentistes al Pirineu d'Osca

"Som benemèrits i no fem distinció d'ideologies, races i credos", apunten en un tuit

dptg3r w4aetvo0

dptg3r w4aetvo0

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil va rescatar el 19 de juny dos joves de Lleida, de 19 i 26 anys, al pic de l'Alba, al Pirineu d'Osca, a 3.000 metres d'altura. Van ser dues de les 450 persones rescatades a Aragó en la campanya d'estiu, segons el balanç que va fer l'institut armat dilluns passat. No obstant, aquesta operació en concret ha obtingut ara rellevància al saber-se que els dos joves, segons publica 'El Heraldo de Aragón', portaven una estelada amb què pretenien coronar el cim i que va acabar servint per donar-los abric.

Notícies relacionades

La notícia ha servit a la Guàrdia Civil per presumir que fan la seva feina al marge de les "ideologies, races i credos" de les persones a qui han d'ajudar. Així, de fet, ho han publicat a les xarxes socials.

En el rescat hi van participar la Unitat Aèria i un metge del 061. Després de diverses voltes de l'helicòpter, els agents van localitzar els dos joves i, després d'una maniobra complicada, els pilots van aconseguir baixar l'equip d'emergències a 200 metres dels ferits, que patien nombrosos traumatismes. Van haver de passar la nit a la muntanya, ja que l'helicòpter va haver de tornar a la base per falta de llum. L'endemà a les 6.30 hores, l'aparell va tornar per completar la missió.