SESSIÓ DE CONTROL

El Govern espanyol minimitza l'auge de l'extrema dreta

Zoido assegura que és el "radicalisme" d'ultraesquerra el que està augmentant

Els socialistes acusen l'Executiu de no "alçar la veu" davant el "feixisme"

undefined40283172 valencia 25 9 2017 pol tica  protesta ultra durante el acto 171129091158

undefined40283172 valencia 25 9 2017 pol tica protesta ultra durante el acto 171129091158 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Govern ha negat aquest dimecres qualsevol repunt dels actes violents d'extrema dreta. Al contrari. Davant les protestes de caràcter feixista que s'han portat a terme en els últims mesos a l'abric de la crisi territorial (a València, Saragossa, Madrid i Barcelona, entre altres localitats), l'Executiu ha sostingut que aquest tipus de comportaments estan disminuint, un fenomen que, segons aquesta versió, contrasta amb el “radicalisme” d'ultraesquerra.

“No és veritat que els actes d'extrema dreta s'hagin incrementat”, ha dit el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats. Segons les “dades oficials” que ha traslladat, la violència d'extrema dreta ha baixat des de principis del 2017 respecte al mateix període de l'any anterior. Els nous grups ultradretans detectats per Interior en el primer semestre del 2017, ha continuat Zoido, són tres. Els d'extrema esquerra, en canvi, sis. “Tolerància zero contra la radicalitat, vingui d'on vingui”, ha assenyalat el ministre, que ha reduït les agressions dels últims temps a simples “fets puntuals”.

Contra la “indiferència”

Notícies relacionades

El PSOE difereix del tot d'aquesta visió. “És evident que la ultradreta s'ha encoratjat i el Govern es limita a les accions policials. ¿Aquesta és la seva única resposta? ¿El Govern té algun pla per posar fi a aquesta amenaça a la convivència?”, ha preguntat el diputat Artemi Rallo. Segons el parlamentari socialista, l'Executiu ha optat per un “perfil baix” davant el “feixisme”, ha evitat “alçar la veu” i ha caigut, fins i tot, en la “indiferència” i la “neutralitat”.

“Al Govern el preocupen enormement les actituds violentes, tant si venen de l'extrema esquerra com de l'extrema dreta. A vostè sembla que només el preocupen les d'extrema dreta”, ha insistit Zoido.