ABANS DEL 21-D

Santamaría anirà a la comissió de secrets oficials el 14 de desembre

La vicepresidenta explicarà les suposades ingerències russes en la situació a Catalunya

fsendra40492827 madrid   10 10 17  soraya saenz de santamaria realiza declar171010223823

fsendra40492827 madrid 10 10 17 soraya saenz de santamaria realiza declar171010223823

1
Es llegeix en minuts
EFE

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, compareixerà a porta tancada a la Comissió de Despeses Reservades del Congrés -més coneguda com de secrets oficials- el 14 de desembre per informar sobre les suposades ingerències russes en la situació a Catalunya.

Així ho han confirmat a Efe fonts parlamentàries, que han indicat que la compareixença de Sáenz de Santamaría està fixada per a les onze del matí de dijous, 14 de desembre, just una setmana abans de les eleccions autonòmiques del 21-D. 

Tot indica que el mateix dia també anirà al Congrés el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, que també va sol·licitar comparèixer per explicar si hi ha hagut alguna relació entre persones d'aquest organisme i l'imam de Ripoll (Ripollès) Abdelbaki es Satty, líder de la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils (Baix Camp) aquest estiu.

Notícies relacionades

Sanz Roldán va fer aquesta sol·licitud per donar explicacions davant la Comissió de Despeses Reservades de la Cambra alta sobre possibles contactes entre el CNI i l'imam de Ripoll quan estava a la presó a Castelló el 2014.

Per la seva part, la compareixença de Sáenz de Santamaría es produirà a instàncies del PSOE, que considera que les possibles ingerències de Rússia podrien haver afectat la seguretat, no només d'Espanya, sinó de tota la UE. Per això creu necessari que la vicepresidenta expliqui si són certes aquestes notícies, si les ha investigat el CNI o si s'han posat en marxa mesures correctores.