Domènech: "ERC ha de decidir què vol ser de gran"

El líder dels comuns descarta compartir Govern amb el PDECat i fer presidenta Arrimadas

domenecj

domenecj

1
Es llegeix en minuts

Els comuns han triat com a lema de campanya Tenim molt en comú, però perfectament podria haver sigut Stuck in the middle with you Stuck in the middle with you(atrapat al mig amb tu), gran tema de Stealers Wheel que ha quedat per sempre associat a Reservoir Dogs. Com Harvey Keitel en l'hipnòtic debut de Quentin Tarantino (obra mestra que va celebrar els 25 anys), Xavier Domènech i els seus comuns intenten sobreviure als trets verbals que els cauen des de les dues bandes.

Catalunya en Comú vol centrar la seva campanya en Domènech i en l'honestedat. Per al cap de llista, només s'ha de parar l'orella en el que deien els independentistes abans i el que diuen ara per tenir clara la seva falta d'honestedat. "L'honestedat és clau perquè fa massa temps que es diuen unes coses en un moment per dir radicalment el contrari un moment després", ha assegurat, en un discurs afilat com la navalla amb què Michael Madsen balla al ritme de Stuck in the middle with you. "Ens deien que estava tot preparat i després que no teníem res preparat, i ara es torna a canviar de discurs, amb candidats que diuen que la unilateralitat és un invent de l'Estat".

Notícies relacionades

"ERC ha de decidir què vol ser de gran: si vol construir un projecte propi o seguir oferint el Govern als hereus de Convergència", ha assegurat als republicans. L'aritmètica electoral dirà a partir del 22-D quant i per a què valen els diputats dels comuns. No s'ha d'oblidar que la CUP, tot i ser l'última força al Parlament, va acabar sent decisiva. De moment, Domènech ha descartat entrar en un Govern en què hi hagi el PDECat i tampoc investirà Inés Arrimadas. "No estem per posar ningú al Govern", ha contestat sobre si farien Miquel Iceta president, i ha afegit: "No serem àrbitres, serem decisius".

Encara que no governarà amb qualsevol, sí que ha reclamat grans consensos per a "un New Deal per a Catalunya", un pacte de país obert a "absolutament tothom" que permeti una "nova relació de tu a tu" amb Espanya. Un acord polític, social i nacional que incorpori l'impuls d'una llei de la claredat, com la canadenca, per aconseguir un referèndum pactat.