Consell de Coordinació

Podem insisteix que sotmetrà a referèndum la reforma constitucional que pactin PP, PSOE i C's

La proposta de Carolina Bescansa "és benvinguda" però no es tindrà en compte en la proposta morada, diu Echenique

GRAF780 MADRID  27 11 2017 - El secretario de organizacion de Podemos  Pablo Echenique  y Noelia Vera d   durante la rueda de prensa que ofrecieron tras la reunion del Consejo de Coordinacion de Podemos EFE Zipi

GRAF780 MADRID 27 11 2017 - El secretario de organizacion de Podemos Pablo Echenique y Noelia Vera d durante la rueda de prensa que ofrecieron tras la reunion del Consejo de Coordinacion de Podemos EFE Zipi / ZIPI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

La direcció de Podem ha insistit aquest dilluns que sotmetrà a referèndum la reforma constitucional "corrupta" i "antisocial" que pactin PP, PSOE i Ciutadans en la comissió que estudia el model territorial al Congrés dels Diputats.

Així ho ha dit el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, en roda de premsa després de la reunió del Consell de Coordinació del partit, on s'ha referit a la hipotètica reforma de la Carta Magna que poden pactar aquests partits en la comissió parlamentària en què Units Podem va decidir no participar.

Per Echenique, és important que el debat sobre la reforma constitucional "es doni al carrer" i no al Parlament, motiu pel qual va tornar a afirmar que Units Podem disposa de diputats suficients per demanar un referèndum sobre un canvi a la Constitució, ja que la Carta Magna estableix que quan les Corts Generals aprovin la reforma amb les àmplies majories que la mateixa Carta Magna estableix, la modificació serà sotmesa a referèndum per a la seva ratificació quan així ho sol·licitin, dintre dels quinze dies següents a la seva aprovació, una dècima part dels membres de qualsevol de les Cambres (en el cas del Congrés 35 diputats).

Podem està organitzant debats per tot el país, com el del cap de setmana passat a Còrdova, sobre la plurinacionalitat i un nou model territorial. El partit va informar que fruit d'aquestes xerrades impulsarà un document que aglutinarà les seves idees sobre la reforma constitucional.

El seu propi model

Notícies relacionades

Per la seva part, la coportaveu de l'Executiva de Podem Noelia Vera ha afirmat que la seva formació "està treballant en el seu propi model" de finançament autonòmic i constitucional, i "discutint-lo de dalt a baix" per tenir en compte els ciutadans.

Amb tot, ha dit que la proposta de reforma de la Constitució de la diputada d'Units Podem Carolina Bescansa "és benvinguda" al partit, però ha subratllat que, no obstant, no es tindrà en compte en la redacció de la proposta concreta de Podem.