Entrevista

Albiol insisteix que TV-3 "té un problema de parcialitat seriós"

Considera que els presentadors de la cadena són "agitadors" de l'independentisme, i el seu director, un "activista" d'aquesta causa

albiol

albiol

1
Es llegeix en minuts

El president del PPCXavier García Albiol, ha anat al plató d''Els Matins' de TV-3 i ha tornat a carregar contra la televisió pública després de proposar el tancament de la cadena per "tornar-la a obrir amb gent normal". Albiol ha insistit que TV-3 té un "problema de parcialitat seriós" i ha proposat "refundar" els mitjans de comunicació públics.

El líder del PP de Catalunya ha matisat les seves declaracions i ha precisat que en cap moment va voler dir que els treballadors de la cadena no fossin persones normals, sinó que volia criticar la manera de funcionar de la televisió. Ha exemplificat que, segons ell, els presentadors són "agitadors" de l'independentisme i que el director, Vicent Sanchis, és un "activista" d'aquesta causa. 

El popular ha assegurat que els criteris d'imparcialitat "deixen molt a desitjar" i que per això inclourà en el seu programa un model de televisió i ràdio públiques "que siguin com la societat catalana: plurals". 

En aquest sentit, ha insistit que no hi ha imparcialitat i ha posat com a exemples trobar-se a la façana de l'edifici de la televisió "un cartell que diu 'Democràcia'", que hi ha programes infantils que expliquen "què són els presos polítics en comptes d'on estan els rius" o que hi hagi presentadors que siguin "agitadors" del procés sobiranista i que es pronunciïn "públicament" i "sempre" a favor.

Notícies relacionades

"No he vist cap professional que es pronunciï a favor dels constitucionalistes", ha declarat. Al ser preguntat sobre quin és el seu model de televisió pública, Albiol ha explicat que ell canviaria la programació i els criteris per escollir la direcció i els seus òrgans. Sobre el director, ha dit que s'haurien de primar els criteris "més tècnics" perquè ha dit que no pot ser que sigui un "activista" de l'independentisme.

Al ser preguntat sobre el fet que l'actual director de RTVE de Catalunya, Eladio Jareño, hagi sigut treballador del PP, Albiol ha dit que el fet d'haver treballat en un partit no impedeix que després pugui dirigir un mitjà de comunicació públic i ha afegit que la diferència és que Jareño "no ha sigut cap activista", ni se l'ha vist en tertúlies "fent proclames a favor del PP".