la precampanya

Rivera compara Puigdemont amb Marie Le Pen

Afirma en la presentació de la campanya electoral que "tots els populismes" volen destruir la Unió Europea

Rivera equipara Puigdemont amb Le Pen i l’acusa de voler destruir la UE. / FOTO CARLOS MONTAÑÉS. VÍDEO EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha equiparat aquest diumenge l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont amb la francesa Marie Le Pen, ja que al seu entendre tots dos representen populismes que volen "destruir" la Unió Europea (UE).

"Ara ho entenem tot, ara li ha caigut la careta populista i nacionalista. Tots els populismes són iguals, volen destruir la UE", ha assegurat Rivera en un míting de precampanya a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en què també ha participat la candidata de la formació taronja a la Generalitat, Inés Arrimadas.

Rivera s'ha referit així a una informació segons la qual Puigdemont s'hauria mostrat a favor de consultar els catalans per decidir la seva permanència o no a la UE en cas que Catalunya fos independent.

"Això demostra que la batalla de Catalunya també és la batalla d'Europa", ha subratllat el líder de la formació taronja, que ha cridat a votar de manera "massiva" el 21 de desembre per aconseguir que hi hagi un govern "constitucionalista" per primera vegada en democràcia. 

Rivera, a més, ha demanat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i al candidat del PSC, Miquel Iceta, que "no posin pals a les rodes" per donar suport a un Govern que acabi amb el procés independentista.

En l'acte de presentació del cartell i la campanya de C's per al 21-D, Rivera ha dit que els partits constitucionalistes -C's, el PSC i el PP- tenen "l'obligació moral d'acabar amb el procés que està fent tant mal", i per això creu que han de deixar de banda les seves diferències.

 Rivera també ha reclamat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que recolzi C's si hi ha la possibilitat de formar Govern després de les eleccions: "Li demano que no posi pals a les rodes. Ell no s'hi juga el passaport, no s'hi juga la nacionalitat. Jo, sí".

Ha destacat, així mateix, que C's guanyarà les eleccions a Catalunya en poblacions com l'Hospitalet. "L'Hospitalet és una ciutat oberta de gent treballadora, i aquests barris seran protagonistes del 21-D", ha comentat.

Notícies relacionades

Per la seva part, Arrimadas, ha destacat que la llista que presenten al Parlament és un reflex de la societat catalana.

Arrimadas ha destacat que "el 21-D sortirem a guanyar, i així aconseguirem una Espanya unida dins d'una Europa més pròspera".