camí cap a les urnes

Puigdemont a TV3: "Jo soc el president de la Generalitat"

La cadena pública emet un avanç de l'entrevista concedida a Brussel·les pel president cessat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Jo soc el president de la Generalitat", ha afirmat el president cessat del Govern, Carles Puigdemont, en una entrevista concedida a TV-3 a Brussel·les, de la qual la cadena pública ha fet un avanç aquest dissabte, que ha penjat també al seu compte de Twitter. "No és només un sentiment. És un dret que jo he de defensar i em sento amb el deure de fer-ho", ha afegit.

A més, a l'entrevista feta al programa Preguntes freqüents, Puigdemont s'ha referit a les advertències de violència per part del Govern espanyol, en cas que la Generalitat hagués desplegat la república catalana. Puigdemont es pregunta per què hi ha qui no rebutja la violència expressament: "Jo ho he dit clarament: no vull violència. Jo estic compromès amb la no-violència per tirar endavant aquest procés, però no he sentit a ningú del Partit Popular, ni del Partit Socialista, ni de l'Estat espanyol, ni de cap estat, que estigui disposat a renunciar a la violència, per exemple per aconseguir la unitat d'Espanya, que és una cosa perfectament legítima", comenta l'expresident a l'entrevista.

Notícies relacionades

En aquest sentit, afegeix: "Quan el Govern espanyol diu dins i fora, a l'estranger... quan representants del Govern espanyol diuen que 'estan disposats a tot', quan l'Estat espanyol conjuga 'a tot', vol dir 'a tot'. I ho sabem. Sabem què vol dir estar disposats a tot, i jo no estic disposat a tot".

En la conversa amb el periodista a Brussel·les, Puigdemont fa una reclamació al líder del PP català, Xavier García Albiol, que aquesta setmana s'ha ofert a viatjar a la capital belga per fer un cara a cara amb ell. Demano a García Albiol que, si vol debatre amb mi, em permeti fer-ho a Barcelona".