EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El Constitucional suspèn la declaració d'independència

L'alt tribunal admet a tràmit l'incident d'execució de sentència del Govern

El recurs admès se suma al presentat pel PSC mentre se celebrava el ple del Parlament

undefined39511247 madrid 31 07 2017 fachada del tribunal constitucional  image170731165832

undefined39511247 madrid 31 07 2017 fachada del tribunal constitucional image170731165832 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Tribunal Constitucional ha deixat en suspens la declaració d'independència de Catalunya aprovada divendres passat pel Parlament, a l'admetre a tràmit l'incident d'execució de sentència presentat aquest dilluns per l'Advocacia de l'Estat.

La suspensió s'ha produït per un termini d'almenys cinc mesos de manera automàtica tal com va sol·licitar el Govern de Mariano Rajoy en l'incident plantejat. 

Notícies relacionades

El Tribunal Constitucional havia obert divendres una peça separada per iniciar el tràmit de cara a la futura suspensió dels "efectes" del ple del Parlament que va aprovar la declaració d'independència de Catalunya, com sol·licitava en forma de mesura cautelaríssima el PSC en el recurs d'empara presentat contra la reunió de la Cambra catalana.

En qualsevol cas, segons fonts de l'alt tribunal, aquest ja va declarar “radicalment nul i sense cap valor ni efecte qualsevol acte, resolució, acord o via de fet que contravingui la suspensió acordada” en el seu acte del dia 5 passat, quan també va donar tràmit a una altra impugnació del mateix partit contra un ple del Parlament anterior en què també es podia haver declarat la república catalana.