EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Més de 5.000 personalitats recolzen un manifest contra la DUI i demanen eleccions

El text reclama una nova legislatura "de reflexió assossegada, debat i intercanvi"

zentauroepp40663320 reunio govern  foto ferran sendra171024104336

zentauroepp40663320 reunio govern foto ferran sendra171024104336 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 5.000 firmants, entre ells, una setantena de personalitats i professionals, activistes i sindicalistes i artistes de Catalunya i de la resta d'Espanya recolzen el manifest 'Retirar la DUI. Convocar eleccions'. El document llança tres exigències: "la retirada de tots els actes, lleis i declaracions que puguin conduir a una DUI que la majoria rebutja", la celebració de comicis en un temps prudencial i en la forma adequada i "una legislatura de reflexió assossegada, de debat i intercanvi".

Notícies relacionades

El text, que subscriuen diferents noms de diferents sensibilitats de l'esquerra, l'han impulsat els promotors dels manifestos '1-O Estafa Antidemocrática' i 'DUI Imposició Antidemocràtica'. Entre ells figuren  els escriptors Juan MarséLuis Goytisolo, Javier Marías i Javier Reverte; el cantant Miguel Ríos; els directors de cine José Luis Guerín, Fernando Colomo i Isabel Coixet; l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo; l'excoordinador federal de IU Cayo Lara; el dissenyador Javier Mariscal o l'actriu Mónica Randall.

El manifest nega que el president Carles Puigdemont representi un poble català monolític, rebutja que aquest defensi la democràcia clausurant "durant setmanes el Parlament" i també que la DUI beneficiï el poble treballador. "Les classes populars necessiten unitat per avançar en qualsevol projecte de progrés, i seran les primeres a patir les conseqüències d'una ruptura", assegura.