EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El director dels Mossos: "No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat"

"Si algú no vol venir és perquè s'exclou", afirma Pere Soler després de la plantada de l'Estat

zentauroepp40613877 la directora de l ispc  anabel marcos  i el director general171020204814

zentauroepp40613877 la directora de l ispc anabel marcos i el director general171020204814 / Laura Figuls

1
Es llegeix en minuts
Agències

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler, va defensar ahir la tasca dels agents de la policia autonòmica l’endemà que la Fiscalia de Barcelona decidís trencar relacions amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) en plena tensió derivada de l’1-O. Durant el seu discurs en la inauguració de l’any acadèmic 2017-18 al centre de Mollet del Vallès, i amb la plantada dels representants de l’Estat, va advertir: «No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat, sempre actuant en benefici de la convivència i la protecció de les persones i d’acord amb uns valors que ens són propis».

«Si algú no vol venir és perquè s’exclou, no perquè nosaltres no el convidem», va afirmar després que la Fiscalia de Barcelona hagi decidit no impartir classes ni conferències a l’ISPC i davant l’absència a l’acte de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, l’Exèrcit i membres de la judicatura, malgrat haver sigut convidats.

Després d’afegir que «les portes de l’institut han estat obertes a tots els pensaments», va admetre que es viuen «moments complicats aquests últims mesos», amb una al·lusió també als atemptats terroristes a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, i destacant el paper dels «servidors públics»: «Ens van tornar el marc de convivència, van donar confiança i ens van meravellar».

Notícies relacionades

Soler va presidir l’acte, que no va comptar amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, així com la directora de l’ISPC, Annabel Marcos. Sí que van ser-hi presents el major de Mossos, Josep Lluís Trapero; el comissari Ferran López i altres comissaris del cos; l’intendent en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez; el secretari general de la conselleria, César Puig, i els directors generals de Bombers, Juli Gendrau; Protecció Civil, Joan Delort, i la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech.

Ovació a Trapero

Trapero va rebre una gran ovació per part dels assistents, que el van aplaudir durant uns minuts quan l’exdirectora de l’ISPC Núria Aymerich li va dedicar una de les distincions a ell i als Mossos d’Esquadra «com a signe d’admiració per la seva voluntat de servei, compromís i el que representen».