EL 'LEHENDAKARI', DISPOSAT A MEDIAR ENTRE L'ESTAT I LA GENERALITAT

El 'lehendakari' s'ofereix com a mediador a la UE davant la crisi catalana

Iñigo Urkullu lamenta la falta de diàleg i considera que "encara hi som a temps"

El PNB ha reclamat a Jean-Claude Juncker que incorpori a l'agenda europea la situació de Catalunya

zentauroepp21382637 madrid 30 01 2013 el presidente del gobierno  mariano rajoy 170808002724

zentauroepp21382637 madrid 30 01 2013 el presidente del gobierno mariano rajoy 170808002724

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

El 'lehendakari' Iñigo Urkullu s'ha posat a disposició del president de la Comissió Europea, Jean- Claude Juncker, per propiciar "una mediació europea" entre el Govern espanyol i el català. Aquest oferiment està en sintonia amb la postura del PNB, que fa unes setmanes va anunciar solemnement la seva disposició a “establir ponts de diàleg” per “reconduir la situació actual”.

En les seves últimes declaracions, Urkullu ha evidenciat la seva inquietud pel moment que viu Catalunya. Així, després del discurs de Felip VI en què va acusar la Generalitat de "fracturar" la societat catalana i intentar "apropiar-se" de les institucions de Catalunya, el 'lehendakari' va llançar un missatge per Twitter en què mostrava la seva “perplexitat total”, així com la seva “màxima decepció preocupació" per les paraules del monarca.

En una compareixença pública aquest matí a Galdakao (Biscaia), ha lamentat que no s'apreciï “voluntat d'acord ni menció a ponts de diàleg per reconduir la situació actual”. I ha afegit que “segueixo pensant que hi som a temps”.

Notícies relacionades

L'oferiment del mandatari basc l'ha revelat l'europarlamentària del PNB Izaskun Bilbao, que ha recordat que la UE “no es va construir intercanviant retrets i esgrimint els límits de la llei, sinó escoltant, entenent l'altre i construint amb ell”.

El PNB també ha reclamat a Juncker que incorpori a l'agenda europea el problema que es viu a Catalunya, perquè l'estabilitat d'un estat membre "està en joc i, en conseqüència, la de la mateixa Unió".