RESSÒ MUNDIAL

La premsa internacional destaca la repressió policial

Els principals diaris denuncien una brutalitat que ha causat centenars de ferits

zentauroepp40382236 combo prensa extranjera171002022847

zentauroepp40382236 combo prensa extranjera171002022847

1
Es llegeix en minuts

La premsa internacional ha coincidit a destacar la repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que ha causat centenars de ferits entre els concentrats als col·legis electorals.

A França, 'Liberation' titula "Cop de força. Urnes confiscades, electors agredits, pilotes de goma. Madrid reprimeix durament el vot sobre la independència".

'L'Humanité' valora l'acció policial amb una crítica al Govern espanyol. "Rajoy tria la violència i hipoteca el futur".

A la Gran Bretanya, els dos enviats especials de 'The Guardian' han fet una crònica que en portada es titula: "Centenars de ferits mentre les votacions a Catalunya acaben en violència”. La foto és la d'un policia pegant amb la porra els concentrats.

La mateixa imatge que utilitza 'The Times', que també té dos periodistes a Catalunya. En el seu cas el titular és:  "Espanya arrasa amb 850 ferits en les manifestacions del referèndum”.

Notícies relacionades

L'escocès 'The National', que va desitjar "bona sort" als independentistes la vigília del referèndum, parla del "Dia espanyol de la vergonya" a la seva portada, amb una altra foto de la brutalitat policial.

El 'Finantial Times' també dedica bona part de la seva portada als atacs policials. "Centenars de ferits durant la tempesta policial als col·legis electorals de la votació catalana".