ORDRE DEL MINISTERI PÚBLIC

Artur Mas: "La fiscalia ha posat els Mossos en una situació de confrontació amb la societat catalana"

L'expresident considera que la prioritat de la policia de la Generalitat "no és precintar Catalunya"

zentauroepp40190064 el president del partit dem crata  pdecat   artur mas  duran170925101300

zentauroepp40190064 el president del partit dem crata pdecat artur mas duran170925101300 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'expresident Artur Mas ha acusat aquest dimecres la fiscalia de confrontar els Mossos d'Esquadra amb la societat catalana amb l'ordre de precintar els col·legis electorals per evitar la celebració del referèndum. "L'objectiu de l'ordre de la fiscalia és posar els Mossos en una situació de confrontació amb la mateixa societat catalana, cosa que és absolutament maquiavèl·lica", ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Sobre la postura que hauria d'adoptar la policia catalana, Mas ha considerat que en aquest cas hi ha una "col·lisió d'interessos", perquè per un costat són policia judicial i han d'acatar les ordres dels jutges, però també han d'atendre les ordres de la Generalitat.

En tot cas, l'expresident ha subratllat que la "primera prioritat" dels Mossos "no és precintar Catalunya", sinó evitar que hi hagi altercats i disturbis públics. "Han de garantir que sigui una jornada tranquil·la i normal", ha afegit, abans d'advertir que, "segons quines instruccions es donin" al cos, "es pot acabar provocant un problema que no existeix".

Urnes i paperetes

"Em consta que tota la logística de la votació està preparada. Hi haurà urnes, encara no les han trobat, hi haurà paperetes... Ara, s'haurà de veure fins on està disposat a arribar l'Estat, si precintaran tot Catalunya", ha afirmat sobre la convocatòria de diumenge. "¿Es pot imaginar el problema d'ordre públic que podria generar una cosa així? ¿Això és l''a por ellos'? És un despropòsit monumental, una passada de frenada total, això no es pot complir", ha afegit. Al seu parer, al Govern central actua amb "amenaça" i "repressió" i "es passa el marc legal pel clatell" quan li convé. "El guió del PP el tenim claríssim: 'A por ellos", ha afegit.

Notícies relacionades

No obstant, l'expresident ha admès que serà "difícil" poder celebrar el referèndum diumenge.

Sobre l'endemà, Mas ha advertit que en cas que es pugui celebrar la consulta, si hi participa un nombre molt important de catalans i la diferència entre el 'sí' i el 'no' és clara, "des del punt de vista democràtic, el resultat és vinculant, però després fa falta implementar-lo jurídicament". "Diumenge es pot guanyar la independència de Catalunya, però la independència no es construeix en 24 hores", ha recalcat.