el pols sobiranista

Creada la web MarianoRajoy.cat per informar sobre el referèndum

Es desconeix l'autor de la pàgina, el domini de la qual va ser registrat dimarts

40106416 60

40106416 60 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

La web www.MarianoRajoy.cat ha sigut creada (se'n desconeixen els autors) per informar del referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya. La pàgina s'ha viralitzat aquest dijous a les xarxes socials, però el domini va ser creat el 19 de setembre. No se'n coneix l'autoria, però s'hi pot llegir la firma: "Club de fans de Mariano Rajoy a Catalunya". La diputada de la CUP Mireia Boya, entre molts altres usuaris de Twitter, ha compartit l'enllaç.

Notícies relacionades

La web reprodueix exactament la pàgina del Govern que informava sobre el referèndum (www.referèndum.cat), que va ser clausurada poc després que la Generalitat la llancés. S'hi pot trobar la normativa electoral, indicacions per votar, l'anunci prohibit del referèndum, etcètera. De fet, el mateix Govern ja va driblar el tancament de la web en un primer moment amb www.ref1oct.cat i www.ref1oct.eu, ara també clausurades.

Detall de la pàgina www.marianorajoy.cat / El Periódico

Diferents usuaris també van crear pàgines alternatives amb el mateix contingut, com www.referèndum.love, però també van ser tancades. En totes aquestes pàgines es pot veure un missatge de la Guàrdia Civil que diu: "Aquest domini ha sigut intervingut i es troba a disposició de l'autoritat judicial". Degut a aquestes clausures, el mateix president Puigdemont va compartir un 'manual' per burlar la intervenció de la Guàrdia Civil en aquestes pàgines web.