LA POSTURA DEL GOVERN BASC

Urkullu afirma que ni la imposició ni la via penal són la solució a Catalunya

El 'lehendakari' ha criticat la gestió del procés sobiranista que està fent el PP

El ’lehendakari’ ha dit que ni la imposició ni la via judicial, i encara menys, la via penal, són la solució a la situació generada al voltant del procés sobiranista de Catalunya. / DAVID AGUILAR / VÏDEO: EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

El 'lehendakari', Iñigo Urkullu, ha criticat la gestió del desafiament sobiranista català que està fent el Govern del PP, i ha assegurat que “ni la imposició ni, encara menys, la via penal són la solució”. En la mateixa línia, diversos membres del seu Executiu han criticat en les últimes hores les decisions de Madrid, com la consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat, Arantxa Tapia, que ha apuntat que “Catalunya no es mereix aquest tracte”.

En declaracions realitzades al ple de Política General al Parlament basc, Urkullu ha proposat promoure un procés de diàleg polític i institucional, que "permeti conciliar democràticament les aspiracions majoritàries de les societats espanyola, catalana i basca".

Notícies relacionades

El punt de partida, segons el mandatari basc, hauria de ser el reconeixement de l'existència “d'un conflicte entre voluntats socials majoritàries” que es manifesten a Catalunya, a Euskadi i a la resta de l'Estat.

Urkullu, encara que sense la contundència d'altres líders nacionalistes, ja havia afirmat ahir mateix, en una declaració d'urgència després de les últimes actuacions de la Guàrdia Civil a Catalunya, que "els poders de l'Estat estan portant la situació a un punt de no retorn".