EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Santi Vila critica que la llei de transitorietat s'aprovi abans de l'1-O

El conseller argumenta que l'independentisme s'ha de concentrar en la "radicalitat democràtica del procés electoral"

jregue39287562 barcelona  13 07 2017 ple parlament   santi vila  foto ferra170904110636

jregue39287562 barcelona 13 07 2017 ple parlament santi vila foto ferra170904110636 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El conseller d'Empresa, Santi Vila, ha expressat aquest dilluns el seu rebuig al fet que s'aprovi la llei de transitorietat jurídica abans de l'1 d'octubre, data prevista per al referèndum: "Jo no ho hauria fet", ha afirmat el diputat del PDECat.

Notícies relacionades

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha assegurat que va intentar influir perquè no es decidís aprovar la norma abans de la cita prevista per l'Executiu de Puigdemont per a la consulta perquè creu que l'independentisme s'ha de concentrar en "la radicalitat democràtica que és un procés electoral, en aquest cas en forma de convocatòria de referèndum". "Processalment no era el moment de plantejar-ho", ha defensat Vila, que va accedir a la Conselleria després del cessament de Jordi Baiget per haver expressat dubtes sobre la celebració de l'1-O.

Rebuig de la CUP

Per la seva part, els socis del Govern no amaguen el seu rebuig a la presència de Vila a l'Executiu. La diputada de la CUP Anna Gabriel va apuntar en una entrevista a l'ACN que "no es necessita un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics però que no ho és per a un país de gent pobra". Més enllà va anar el cupaire Benet Salellas quan, en el ple del Parlament en què va comparèixer Puigdemont per donar explicacions sobre els canvis en el seu govern, el va titllar de ser "el membre anti-CUP del Govern".