Forta xiulada al Rei en la manifestació de Barcelona contra el terrorisme

Nombrosos manifestants escridassen Felip VI i Rajoy durant el recorregut de la marxa

Una part dels protestants dels laterals del carrer van xiular diferents autoritats / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El rei Felip VI ha sigut rebut amb una sonora xiulada a l'arribar a la manifestació a Barcelona de repulsa als atemptats gihadistes a Catalunya. El Monarca ha arribat a la capçalera de la marxa al passeig de Gràcia poc abans de les sis de la tarda i així que ha baixat del cotxe oficial nombrosos assistents a la mobilització han proferit esbroncades i crits com 'Fora el Borbó'. La comitiva del Govern, encapçalada pel president Mariano Rajoy, també ha sigut rebuda amb una protesta.

En els últims dies ha sigut criticada la presència del cap de l'Estat en una manifestació antiterrorista per part d'alguns sectors polítics independentistes, que han denunciat els suposats llaços comercials de la Monarquia espanyola amb la de l'Aràbia Saudita, que es considera font de finançament principal del terrorisme gihadista. A part de la xiulada també s'han sentit crits a favor de la independència de Catalunya.

El Rei, a l'arribar a la manifestació, ha aplaudit els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos de seguretat i d'emergències sanitàries, als quals ha saludat un per un acompanyat per Rajoy; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els presidents del Congrés i del Senat.

Envoltats d'estelades

Notícies relacionades

Les autoritats s'han situat en una segona capçalera, al darrere de la principal, i han pogut veure un gran nombre de banderes independentistes, sobretot concentrades darrere els polítics, així com senyeres i banderes espanyoles per tot el recorregut. També s'han desplegat dues grans pancartes blaves amb els lemes "Les vostres polítiques, les nostres morts" i "Felip VI i el Govern, còmplices del tràfic d'armes", de col·lectius sobiranistes contraris a la presència del Monarca i del Govern central.

El Rei, Rajoy, Puigdemont i altres autoritats han caminat pel passeig de Gràcia cap a la plaça de Catalunya flanquejats per joves de diferents religions, entre ells una noia amb el mocador islàmic al cap.