EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Un jutge de Madrid avala l'exhibició d'estelades en la final de Copa

La resolució estableix que "no es pot considerar" que l'exhibició de la bandera comporti "violència, racisme, xenofòbia o intolerància en l'esport"

decenas-aficionados-azulgranas-exhiben-sus-estelades-camp-nou-durante-final-copa-rey-entre-athletic-barcelona-pasado-junio-1434976081846

decenas-aficionados-azulgranas-exhiben-sus-estelades-camp-nou-durante-final-copa-rey-entre-athletic-barcelona-pasado-junio-1434976081846
rjulve34010072 madrid     22 05 2016    banderas esteladas en la grada cule170728115250

/

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Contenciós administratiu número 11 de Madrid avala que s’exhibissin estelades en la final de la Copa del Rei del 2016 perquè considera que és una «manifestació de la llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments». El jutge anul·la així de manera parcial l’ordre de la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, en què va prohibir aquestes banderes durant el partit entre el Barça i el Sevilla del 22 de maig del 2016, informa Efe.

El magistrat estima la petició presentada per la plataforma Drets, en nom del soci barcelonista Francesc Josep Abad. Segons la resolució, «no es pot considerar que l’exhibició de l’estelada pugui comportar o generar violència, racisme, xenofòbia, o intolerància en l’esport, sent una mera manifestació de la llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments».

La sentència, contra la qual es pot presentar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, considera que «més enllà que es tracti d’una expressió ciutadana de caràcter polític que pugui suscitar múltiples opinions contràries, com a manifestació de la llibertat ideològica exigeix mutu respecte». En aquesta línia, invoca la llei del 2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport, que «no inclou cap referència a l’exhibició de símbols polítics».

La normativa de la UEFA

«La normativa de la UEFA, que es pronuncia sobre l’exhibició de símbols polítics en les competicions europees, únicament resulta aplicable als partits esportius» que depenen d’aquest organisme, apunta, i d’aquesta manera la norma aplicable per a la Lliga i la Copa és la del 2007.

Notícies relacionades

No obstant, el magistrat no estima la petició que Dancausa i les forces de seguretat no puguin emetre ordres similars sobre l’estelada en altres partits.

El mateix jutjat va rebutjar en el seu moment les mesures cautelars que li va demanar la Delegació del Govern per impedir l’entrada a l’estadi Vicente Calderón –on es va disputar la final– amb les estelades.