Colau: "El referèndum potser no serà possible l'1-O però ho acabarà sent"

L'alcaldessa recorda que "el 9-N no es va demanar als alcaldes que s'obrissin les escoles"

 

  / ACN / PATRICIA MATEOS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'1-O s'acosta i Ada Colau es manté ferma en el seu discurs: disposada a facilitar qualsevol mobilització democràtica però en contra de posar en cap compromís els funcionaris. La tesi, que va defensar en la seva entrevista a EL PERIÓDICO, i que ha tornat a utilitzar aquest matí en una entrevista a 'Els Matins' de TV-3.

L'alcaldessa de Barcelona ha volgut recordar que el 9-N "no es va demanar als alcaldes que s'obrissin les escoles" i que segueixen sense haver rebut cap requeriment formal de la Generalitat. "L'Ajuntament estarà encantat de facilitar qualsevol mobilització democràtica, com sempre s'ha fet, perquè és la seva obligació. No sabem si serà un referèndum o no ho serà, però s'ha de ser responsable i no posar en cap compromís els seus funcionaris".

Notícies relacionades

Des del seu punt de vista l'1-O és "una cita més en la trajectòria" de la lluita per la sobirania a Catalunya. En aquest sentit ha reivindicat que des de l'espai dels comuns "sempre hem defensat el referèndum efectiu". En aquest sentit ha considerat que "si per les presses" el referèndum de l'1-O no apel·la una part de la població serà fer-li un "flac favor" al país. 

Després de denunciar de nou un "estat amb actituds antidemocràtiques", ha reflexionat que "el referèndum potser no serà possible l'1-O però ho serà". "Depèn de com sigui la convocatòria m'hi implicaré més o menys", ha sentenciat.