LES PORTADES DELS DIARIS

Rajoy s'escudarà en l'Estatut per frenar Puigdemont, segons 'El País'

L'Advocacia de l'Estat sosté que la llei del referèndum vulnera l'articulat de la norma catalana

portadamundo1007

portadamundo1007

2
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

El Govern de Mariano Rajoy invocarà el mateix Estatut d'autonomia de Catalunya per frenar el referèndum unilateral que propugnen el Govern de Junts pel Sí amb el suport de la CUP. L'Advocacia de l'Estat, segons informa aquest dilluns 'El País', defensarà davant el Tribunal Constitucional que la llei del referèndum sobiranista anunciat la setmana passada al Teatre Nacional de Catalunya vulnera l'articulat de la norma institucional catalana, ja que pretén metamorforsejar-se sense els vots necessaris ni les formes requerides en el mateix Estatut. Aquest exigeix per a la seva modificació una majoria de dos terços del Parlament i els sobiranistes amb prou feines ostenten la majoria absoluta de la Cambra catalana.

És aquesta una de les notícies més destacables del quiosc d'aquest dilluns, juntament amb la informació d'EL PERIÓDICO sobre el patrimoni personal i familiar que es juguen davant la justícia els membres del Govern de Carles Puigdemont i alts càrrecs de la Generalitat arran de la convocatòria del referèndum prohibit per l'Executiu espanyol i que podria desembocar en dures sancions econòmiques per als responsables de la convocatòria i obertura de les urnes, a més d'inhabilitacions a dojo.

DIVISIÓ A LA MONCLOA

També resulta atractiva la informació de 'El Mundo' sobre la nova pugna pel poder que ha esclatat entre Soraya Sáenz de Santamaría i Dolores de Cospedal. D'un costat figurarien la vicepresidenta, Cristóbal Montoro (Hisenda) i Fátima Báñez (Ocupació), mentre que amb la ministra de Defensa combregarien Rafael Catalá (Justícia), Juan Ignacio Zoido (Interior) i Dolors Montserrat (Sanitat), tots ells crítics amb la número dos del Govern de Mariano Rajoy, segons l'esmentat diari d'Unedisa.

TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Iraq allibera una Mossul arrasada per la guerra contra l'ISIS". "Rajoy invocarà l'Estatut per frenar Puigdemont". "L'oposició demana a Maduro que alliberi els presos polítics". "La dictadura argentina, repudiada pels seus fills".

EL MUNDO

"La caiguda de Mossul condemna l'IS a la insurgència i el terrorisme". "El Govern es divideix de nou per la pugna Santamaría-Cospedal". "Investiguen un vicepresident del Barça per anar amb 1,8 milions de bitllets a un banc andorrà". "A Ella li dec la tenacitat i la perseverança". "L'holocaust dels asteques".

ABC

"Veneçuela no s'enganya".

LA RAZÓN

"Podem es desinfla". "Arragueta núm. 2 bis, Eibar. El cau dels assassins". "Victòria a Mossul contra l'Estat Islàmic".

LA VANGUARDIA

"El rebuig dels comuns a l'1.O exaspera el sobiranisme". "L'Ajuntament maniobra per bloquejar l'ampliació de la Sagrada Família". "L'oposició a Erdogan ressuscita amb una Marxa per la Justícia".

ARA

"Nova jornada de vaga al metro de Barcelona"; "L'exèrcit iraquià recupera Mossul"; "L'actualització de la piràmide alimentària pot deixar-ne fora galetes, brioixeria i embotits"; "L'Ajuntament impulsa que es creïn a Barcelona plataformes com Airbnb i Uber".

EL PUNT AVUI

"La conciliació a les empreses, un repte pendent"; "Mossul: una victòria amarga"; "Carles Mundó: "No ens mirem de reüll, som un govern molt cohesionat"; "El cotxe revolució"; "Crítiques de totes bandes als comuns per l'1-O"; "El consumidor LGTBI és 'bio' i molt de marques".

EL PERIÓDICO

"Deu dilluns sense metro"; "L'Iraq conquista Mossul a l'Estat Islàmic"; "Consellers que es juguen el patrimoni pel procés"; "Miguel Ángel Blanco, al cor, 20 anys després"; "Esgotant les vacances".

Notícies relacionades

EL CORREO

"Rahm es dona un homenatge a Irlanda". "20 anys contra l'esclerosi". "El BBK Live amb 112.000 espectadors, es consolida al calendari europeu". "Euskadi perd en la crisi el 30% de les seves oficines bancàries". "Oiarzabal, després de la mort de Zerain: "No sé per què encara estic viu"". "El Govern basc i la seguretat". "Iraq arrabassa als gihadistes un Mossul devastat".