Polèmica per la contractació del germà de Pedro Sánchez a la Diputació de Badajoz

Podem assegura que l'ens ha creat un lloc per al músic, mentre que el president extremeny ho nega

David Azagra ha aconseguit el càrrec de coordinador d'Activitats de Conservatoris Musicals de l'Àrea de Cultura

zentauroepp39157307 david sanchez170703185656

zentauroepp39157307 david sanchez170703185656

2
Es llegeix en minuts

La contractació del germà de Pedro Sánchez a la Diputació de Badajoz ha sigut aquest dilluns motiu de polèmica. David Sánchez Pérez-Castejón, director d'orquestra i conegut artísticament com a David Azagra, ha aconseguit el càrrec de coordinador d'Activitats de Conservatoris Musicals de l'Àrea de Cultura de la corporació provincial. Podem ha denunciat en roda de premsa que "el càrrec no existia fins ara" i ha demanat explicacions de "per què se li ha donat" al germà del secretari general del PSOE. "Això no és cert, no s'ha creat cap lloc. L'ha aconseguit a través del corresponent procediment", ha afirmat, en resposta al partit morat, el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, mentre el PP i Ciutadans també exigeixen que s'aclareixi l'assumpte.

El secretari general de Podem a ExtremaduraÁlvaro Jaén, ha criticat que les bases del concurs "no exigien ni tan sols el títol de professor de música i no hi havia tribunal, només una entrevista al despatx de la diputada provincial". Els extremenys "estan cansats", ha dit, "que els seus recursos siguin moneda de canvi per fer carrera política" i ha criticat que el president de la diputació, el socialista Miguel Ángel Gallardo, hagi posat "el segell" per contractar el músic per a un lloc que, afirma, no existia. 

Vara ha defensat la contractació en una roda de premsa a Ferraz amb el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos. Aquest ha assegurat no hi veu cap problema: "Aquí la pregunta és: ¿quin és el problema?, ¿ser germà?, ¿concursar un lloc?, ¿no emigrar?".

El músic viu actualment a cavall entre Madrid i Sant Petersburg desenvolupant diversos projectes professionals. El lloc es va crear el novembre del 2016, informa Europa Press, i la convocatòria per cobrir-lo es va publicar el 19 de maig, dos dies abans de les primàries del PSOE que va guanyar el seu germà.

EL PP I C's TAMBÉ DEMANEN EXPLICACIONS

Notícies relacionades

La portaveu de C's a l'Assemblea d'Extremadura, Victoria Domínguez, ha demanat al president de la Diputació de Badajoz que expliqui, com a "responsable" de la institució, la contractació del germà del líder socialista. "Crida l'atenció que la diputació hagi valorat, com a decisiva, l'entrevista feta al germà de Pedro Sánchez com a part del procés de selecció al qual van concórrer 11 aspirants", ha conclòs.

El portaveu del PP a la província de Badajoz, Luis Francisco Sánchez Álvarez, ha anunciat que el Grup Popular a la diputació sol·licitarà "tota" la informació relativa al nomenament del germà de Sánchez. El dirigent popular ha demanat "transparència" perquè s'aclareixin "tots els dubtes raonables" que "avui tenen els extremenys que no entenen aquest nomenament".