'TRAMA PÚNICA'

Granados: "Jo no sé què és la 'trama Púnica', no existeix, és una invenció"

El suposat cap assenyala l'UCO: "S'han fabricat informes falsos en massa"

L'exnúmero 3 de Granados subratlla que no ha sigut mai soci de Marjaliza

El que va ser número dos d’Aguirre es defensa i diu que no existeix la trama Púnica. / TELE 5

2
Es llegeix en minuts

L’exconseller de la Comunitat de Madrid i suposat cap de la 'Púnica', Francisco Granados, va afirmar ahir que no sap què és aquesta trama per la qual va passar 32 mesos a la presó. «No existeix, és un sistema de talla i enganxa, és una invenció», va indicar. En una entrevista a Tele 5, només 14 dies després d’estar en llibertat, l’exnúmero tres d’Esperanza Aguirre va confiar que el procés judicial demostri la seva innocència. «Em considero una persona que ha sigut objecte d’uns informes en una operació més mediàtica que judicial, una operació que s’ha endut una gran part de la meva vida», ha lamentat.

Granados va arribar a assenyalar directament, però sense dir noms,  «determinades persones» de l’UCO de la Guàrdia Civil: «S’han fabricat informes falsos en massa». «D’una manera premeditada, se m’ha ficat amb calçador en aquests informes. No sé qui és el cervell d’això, però a poc a poc aniré desmuntant totes aquestes acusacions infundades i falsedats. Com que puc demostrar la meva versió, a això m’he de dedicar, a acreditar-ho», va insistir, tot i no respondre a si el jutge o la fiscalia estaven prevaricant o obrant malament.

Granados, que va repetir que «mai» perjudicaria el PP, va proclamar que no té relació amb David Marjaliza i que no va trucar mai a cap alcalde per mediar en adjudicacions. «No sé per què se m’ha batejat com el soci de Marjaliza, no ho he sigut mai. He mantingut una relació cordial amb aquest senyor, però res més. De fet, va ser expulsat del PP a petició meva», va matisar.

«Vaig tenir un compte a Suïssa fruit de la meca feina en la banca i, quan vaig decidir dedicar-me a la política de manera professional, el vaig tancar», va explicar, abans de detallar que va optar per una operació de compensació, «i lamentablement», va optar per Marjaliza: «I aquesta és tota la participació que tinc en aquesta operació batejada com a 'Púnica', fent una broma de mal gust amb el meu cognom».

Sobre els diners de l’altell dels seus sogres, va tornar a donar la versió que va donar al jutge, a l’afirmar que eren els diners que tenia a Suïssa. «No els havia declarat en el seu moment, i així ho vaig reconèixer al jutge. Era diner negre», va admetre. I va assegurar que no va regularitzar diners amb l’amnistia fiscal de Cristóbal Montoro.

«Jo m’he assabentat de què és Cofely a la presó. Vaig conèixer el seu cap a Soto del Real, però jo no hi tinc cap relació», va indicar. I va afegir: «No he recaptat mai diners per finançar el PP de Madrid».

AGUIRRE I IGNACIO GONZÁLEZ

Notícies relacionades

«La presumpció d’innocència acaba quan arriben els petos grocs de l’UCO», es va queixar. I, encara que no va voler carregar contra Aguirre, va considerar que va optar per «matar el company pensant que això dona rèdit polític». Sí que va reconèixer que amb l’expresident madrileny Ignacio González, a la presó pel cas Lezo, no ha tingut «la millor de les relacions personals».

Però va censurar que es digui que prepara una venjança: «Quan des de determinats mitjans de comunicació es diu que estic preparant una ofensiva, elaborant un dossier per perjudicar Cristina Cifuentes, és mentida, fals. No he parlat amb ningú». Granados va explicar que no ha parlat encara amb Cifuentes, però sí amb alguns «amics» del PP.