EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

El TSJC admet la querella contra la consellera Borràs per la compra de les urnes de l'1-O

La Fiscalia l'acusa de prevaricació, desobediència i malversació en els preparatius del referèndum

La responsable de Governació critica que aquesta denúncia només s'entén en un estat "urnafòbic i demofòbic"

La fiscalia l’acusa de prevaricació, desobediència i malversació en els preparatius del referèndum. / ACN / RAFA GARRIDO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El TSJC ha admès la querella de la Fiscalia contra la consellera de GovernacióMeritxell Borràs, per prevaricació, desobediència i malversació, pel procés iniciat per la Generalitat per comprar urnes per al referèndum català.

"Cinc setmanes després de llegir-ho als diaris, rebem la querella que només s'entén en un estat urnafòbic i demofòbic", ha tuitejat Borràs després de rebre la notificació en presència del president Carles Puigdemont i de la resta de membres del Govern.

Notícies relacionades

En un escrit, la Fiscalia General de l'Estat justifica la interposició de la querella, dirigida contra Borràs i contra el secretari general de la conselleria de Governació, Francesc Esteve, perquè l'anunci de licitació per a la compra d'urnes "suposa una posada en marxa dels tràmits per portar a terme la convocatòria d'un referèndum vinculant secessionista" a Catalunya, contrari als "expressos mandats" del Tribunal Constitucional. Concretament, la Fiscalia justifica la querella contra la consellera per la seva "voluntat rebel" a l'iniciar el procés de compra d'urnes per al referèndum d'independència, que condueix "a una indesitjable crítica situació d'enfrontament i ruptura".

L'escrit de la Fiscalia, que en funció de l'eventual investigació es podria estendre a altres càrrecs públics, s'ha presentat després que el 'Diari Oficial de la Generalitat' publiqués el 9 de maig un anunci sobre el procés de licitació de les urnes, per un valor de 200.000 euros, amb què el govern català pretén celebrar el referèndum encara que oficialment no es detalla la utilització que es farà de les urnes més enllà d'una genèrica al·lusió als processos electorals o participatius.