Álvarez-Cascos nega comissions a la trama Gürtel al Ministeri de Foment

Sosté que Bárcenas seguia les instrucció de Lapuerta i que no té cap queixa d'ell com a gerent

L'exministre del PP inaugura el torn dels exdirigents del partit que compareixen en el judici

GRA076 SAN FERNANDO DE HENARES  Comunidad de Madrid   19 6 2017 -El exdirigente popular y exvicepresidente del Gobierno Francisco Alvarez-Cascos  a quien la Policia atribuye las iniciales  P A C   de una personas que recibio dinero de la trama  a su llegada a la sede de la Audiencia Nacional para declarar en una nueva sesion del macrojuicio de Gurtel  EFE Fernando Villar

GRA076 SAN FERNANDO DE HENARES Comunidad de Madrid 19 6 2017 -El exdirigente popular y exvicepresidente del Gobierno Francisco Alvarez-Cascos a quien la Policia atribuye las iniciales P A C de una personas que recibio dinero de la trama a su llegada a la sede de la Audiencia Nacional para declarar en una nueva sesion del macrojuicio de Gurtel EFE Fernando Villar / FERNANDO VILLAR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

Envellit, amb problemes d'audició, però amb tots els documents que necessitava al cap i a la carpeta que l'acompanyava, el primer ex alt càrrec del PP que declara en el judici de la Gürtel, l'exministre de Foment Francisco Álvarez-Cascos ha assegurat que la cartera que va dirigir entre el 2000 i el 2004 mai va realitzar adjudicacions il·legals a canvi de donacions al Partit Popular. 

Cascos ha qualificat diverses vegades d'"inversemblant" la versió oferta pel principal imputat en la trama corrupta, Francisco Correa, relativa al fet que tant ell com Plácido Vázquez van intermediar perquè empresaris donants del PP resultessin adjudicataris de contractes d'obres i serveis dels Ministeris de Medi Ambient i Foment. 

L'exministre ha sostingut que quan va arribar a Foment es van canviar els sistemes d'adjudicació per reduir al màxim la discrecionalitat de les adjudicacions, fent que els sobres econòmics no s'obrissin fins que la mesa de contractació, en la qual no participava el ministre, ja conegués els tècnics. Ha sostingut que així va intentar evitar una conducta que el 1991 va ser motiu de portada dels diaris, quan el llavors ministre de Foment, Josep Borrell, va demanar a les grans constructores que no fessin donatius als partits. 

EXCULPAR BÁRCENAS

Cascos, que va ser secretari general del PP entre el 1989 i el 1999, ha exculpat en tot moment l'extresorer del partit Luis Bárcenas, ja que en el període en què van coincidir a la seu del carrer Génova era gerent i la seva funció depenia jeràrquicament del tresorer, que era Álvaro Lapuerta, a qui no es jutja per demència sobrevinguda. 

Notícies relacionades

En qualsevol cas, va sostenir que mai va rebre peticions per part de cap dels dos perquè es reunís amb algun empresari. I ha arribat a informar que "no tenia cap queixa de Bárcenas com a gerent".

A més, ha assegurat que la mateixa Udef de la policia va desmentir que les sigles PAC que apareixien en la comptabilitat B de la trama corresponguessin a ell i ha recordat una querella que va interposar contra l'exregidor José Luis Peñas per les gravacions que va fer a Correa, en què aquest deia que havia portat "1.000 milions de pessetes" a Génova. Correa va dir en el judici que aquestes sigles en realitat eren per ell, per "Paco Correa" i no per l'exdirigent del seu partit.