Revolta feminista contra el PSOE pels ventres de lloguer

Un col·lectiu alerta els delegats socialistes que la gestació subrogada "anul·la drets fonamentals"

undefined15609317 tema generico embarazo mujer embarazada161020181215

undefined15609317 tema generico embarazo mujer embarazada161020181215

1
Es llegeix en minuts

"No és no". Però no al Govern del PP com propugnava Pedro Sánchez durant la seva anterior etapa com a secretari general, sinó a la gestació subrogada. 'Tribuna Feminista', un mitjà digital especialitzat per a dones, ha decidit alertar els delegats que assisteixen al 39 Congrés federal del PSOE davant la possibilitat que defensin regular aquesta pràctica que, al seu parer, "anul·la drets fonamentals" i a la qual s'oposen molts experts i col·lectius.

Aquest col·lectiu ha constatat que a les xarxes socials han sorgit avalistes de la pràctica dels ventres de lloguer en "el si del mateix PSOE". Adverteixen que "moltes d'aquestes persones tenen un interès privat", tant perquè estan sotmeses a un procés d'aquest tipus o preveuen fer-ho en el futur com perquè tenen "bona intenció" però "no han meditat prou sobre la gravetat i el significat d'aquest assumpte".

Segons aquesta publicació, que els socialistes recolzessin aquestes pràctiques "donaria validesa a una modalitat contractual abusiva". "El PSOE", afegeixen, "ni pot ni ha d'abanderar el somni neoliberal per excel·lència, que els drets siguin revocables per contracte".

MERCAT REPRODUCTIU

Notícies relacionades

Aquesta mena de processos, a més, donen "per vàlid el mercat reproductiu i l'explotació reproductiva de les dones. I insisteixen que la proposta "d'una regulació garantista és una trampa. Només es pretén una via expeditiva per sortir al mercat d'explotació reproductiu internacional".

'Tribuna Feminista' afegeix que "la llibertat individual no pot avalar una pràctica contrària als drets humans corrents. Les persones no es poden usar com a mitjans ni tampoc ningú es pot prestar a ser mitjà perquè terceres persones satisfacin els seus mers desitjos".