Pep Guardiola, estrella de l'acte de les entitats sobiranistes de diumenge a Montjuïc

L'entrenador llegirà el manifest de suport al referèndum i a la Generalitat

Jordi Sánchez: "Rajoy, no ens treguis les urnes"

Pep Guardiola, estrella de l'acte de les entitats sobiranistes de diumenge a Montjuïc

ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

Pep Guardiola llegirà diumenge que ve un manifest a favor del referèndum que suposarà el colofó al primer gran acte multitudinari del sobiranisme després que la Generalitat fixi data i la pregunta de la consulta vinculant, tal com es preveu que passi dijous o divendres.

La manifestació tindrà lloc davant les quatre columnes de Puig i Cadafalch a la muntanya de Montjuïc. Segons Jordi Sánchez, president de l'ANC, una de les organitzadores de l'acte, juntament amb Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), es preveu que a l'acte hi assisteixin "milers de persones" a les quals es demana que vagin a l'esdeveniment des de l'anella olímpica i no des de la plaça d'Espanya, per evitar col·lapses.

En l'acte es redoblarà el missatge de la unió entre el referèndum i el concepte de democràcia i es visualitzarà el suport de les entitats sobiranistes i els catalans al Govern davant la voluntat de celebrar la consulta vinculant.

Segons Sánchez, el procés per convèncer Guardiola, actual entrenador del Manchester City, ha sigut fàcil ja que en aquesta època d'any les seves obligacions professionals es troben en suspens fins a l'inici de la pròxima temporada.

Sánchez i Jordi Cuixart han advertit que “si bé la millor opció és el referèndum pactat, la pitjor és no fer el referèndum”. S'han manifestat conscients dels problemes legals, i fins i tot penals, que a molts els pot comportar la convocatòria i eventual celebració d'aquesta consulta, però amb tot han afirmat que no faran “un pas al costat”.

MOBILITZACIÓ PERMANENT

“L'actitud perseverant i pacífica del poble de Catalunya farà que se celebri el referèndum” ha sentenciat Cuixart.

En l'acte es redoblarà el missatge de la unió entre el referèndum i el concepte de democràcia i es visualitzarà el suport de les entitats sobiranistes i els catalans a la Generalitat davant la voluntat de celebrar la consulta vinculant.

Notícies relacionades

Les entitats també han reiterat la seva oposició que el referèndum es converteixi, finalment, en un procés participatiu semblant al del 9-N. “La societat catalana no ho permetria, ha de ser un referèndum i que tingui conseqüències”, ha sentenciat Cuixart. “L'única manera d'impedir-ho”, ha dit Sánchez “seria que el  Govern central posés en marxa mesures impròpies en una democràcia”.

Preguntats els dos presidents d'entitats si es veien reclamant les urnes a Puigdemont, és a dir, que aquest es fes enrere, Sánchez ha respost que "fins a l'últim treballador de la Moncloa sap que hi haurà urnes, així que en comptes del 'president, posi les urnes' com a molt haurem de dir 'Mariano Rajoy, no treguis les urnes'".