El Consorci del Palau de la Música acusarà finalment CDC per l'espoli

ERC força un canvi en la posició de la Generalitat, que finalment absté i facilita l'acusació

dcaminal38568230 asens y linares  foto ferran sendra170523150509

dcaminal38568230 asens y linares foto ferran sendra170523150509 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / J. G. ALBALAT / BARCELONA

El Consorci del Palau de la Música, òrgan en el qual estan representades les administracions i l'associació Orfeó Català, ha decidit en la seva reunió d'aquest dimarts modificar el seu escrit d'acusació en el cas del Palau de la Música i acusar CDC, adherint-se així a la petició del fiscal. El viratge en la seva posició ha sigut facilitat per la decisió de la Generalitat de rectificar i abstenir-se en la votació que s'ha celebrat en la reunió.

La proposta ha sigut portada a la taula per l'Ajuntament de Barcelona i ha rebut cinc vots a favor i quatre en contra. A favor hi han votat els dos representants de l'ajuntament, els dos del Ministeri de Cultura i un membre de l'Orfeó Català. En contra, els altres quatre membres de l'Orfeó, entre ells la seva presidenta, Mariona Carulla. La Generalitat, amb dos representants, s'ha abstingut.

En l'anterior reunió del consorci, la proposta de l'ajuntament va sortir derrotada. El vot dels dos representants del Govern de Junts pel Sí van ser clau per evitar que s'acusés el partit nacionalista.

ERC FORÇA EL CANVI DE POSICIÓ

Segons fonts pròximes a la decisió del Govern, ha sigut ERC la que ha forçat un canvi de posició respecte al vot contrari que van expressar els representants del Govern en l'anterior reunió del consorci. "Estem contents del canvi de vot, hem aconseguit també que quan el Consorci vagi davant el jutge digui que s'ha de perseguir tot i a tothom", afirmen fonts republicanes.

Notícies relacionades

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha confirmat l'abstenció "perquè el vot de la Generalitat no bloquegi qualsevol acció rellevant que es consideri oportuna", i al mateix temps ha afegit que "no hi ha ni un sol euro que estigui en risc de ser recuperat per part del Consorci", en relació amb CDC. En aquest sentit  ha afegit que "els únics euros sostrets del Consorci tenen a veure amb males pràctiques de Fèlix Millet Jordi Montull".

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha argumentat el canvi de posició del Govern en les resolucions aprovades pel Parlament -presentades per la CUP i Catalunya Sí que és Pot- la setmana passada amb l'abstenció dels representants del PDECat i el vot a favor dels diputats d'ERC. Fonts del PDECat també sostenen que, internament, el partit ha anat exercitant un viratge des del 'no' cap a l'abstenció per llançar un missatge clar de lluita contra la corrupció. El Govern ha criticat el pacte de la fiscalia amb els tres acusats -Millet, Montull i la filla d'aquest- per rebaixar les penes a canvi de les seves acusacions a Convergència respecte a haver cobrat comissions de Ferrovial a través del Palau.