LES PORTADES DE LA PREMSA

Els fiscals es rebel·len contra les ingerències del Govern, assegura 'El Mundo'

El Consell Fiscal aborda aquesta setmana la pugna entre Moix, responsable d'Anticorrupció, i els seus subordinats

El PP crea una oficina de lluita contra la corrupció, forçat per la indignació aixecada pel 'cas González', titula 'El País'

portadavanguardia0105

portadavanguardia0105

2
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

Tensió en el món de la judicatura, com a conseqüència de les presumptes ingerències del Govern de Mariano Rajoy en el ministeri públic en les causes relacionades amb la corrupció política. Els fiscals s'han rebel·lat contra les intromissions del Govern, a través del cap de la Fiscalia Anticorrupció, Manuel Moix, segons informa aquest dilluns 'El Mundo'. El Consell Fiscal abordarà aquesta setmana la pugna entre Moix i els seus subordinats.

'El País', per la seva part, informa que el PP ha creat una oficina interna per lluitar contra la corrupció entre les seves files. L'últim escàndol ocasionat per les aventures d'Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid i home de confiança d'Esperanza Aguirre, ha forçat el partit de Mariano Rajoy a vigilar més els seus càrrecs públics. Algú podria deixar anar als responsables del PP allò de "quan fou mort el combregaren". 

Les dues informacions són de les més destacades de les portades dels principals diaris de Barcelona i Madrid, juntament amb la d'EL PERIÓDICO, que ressalta que els treballadors exigiran aquest Primer de Maig recuperar els seus salaris de la mateixa manera que els empresaris estan tornant als beneficis a les seves companyies, arran de la recuperació econòmica.

L''Abc' dedica la seva portada monogràfica a Susana Díaz, amb motiu del compte enrere de les primàries socialistes. El diari conservador madrileny afirma que la presidenta de la Junta d'Andalusia espera derrotar Pedro Sánchez per 20.000 vots, sobretot pel seu poder d'arrossegament a Andalusia i Madrid.

A més d'EL PERIÓDICO, dediquen espais a les seves respectives portades al Primer de Maig 'El Punt Avui', 'Ara' i 'El Mundo'. Aquest últim parla de "la marxa dels sindicats cap a la irrellevància" i de com estan de "desprestigiades" la UGT Comissions Obreres.

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"El PP crea una oficina interna de lluita contra la corrupció"; "Le Pen busca trencar el pacte que aïlla el Front Nacional"; "Reoberta la causa contra López Madrid i el comissari Villarejo"; "Espanya i Portugal són els països amb menys inversió pública de la UE".

EL MUNDO

"Els fiscals es rebel·len contra les ingerències del Govern"; "El jutge diu que PwC va obtenir un contracte inflat per finançar el PP de Madrid"; "Fernando Aramburu: 'De pau n'hi ha a Alemanya, que ja no nega el seu passat".

LA VANGUARDIA

"El PNB ultima el seu acord més avantatjós amb Rajoy"; "Els delictes contra persones de més de 65 anys van créixer un 27% a Catalunya"; "Macron manté la distància, però puja el temor a l'abstenció"; "Indignació al Prat per les cues en el control de passaports".

ABC

"Díaz espera derrotar Sánchez per 20.000 vots. La presidenta andalusa fia la seva victòria a aconseguir tres de cada quatre sufragis a Andalusia, i prou avantatge a Madrid, Extremadura i Castella-la Manxa".

LA RAZÓN

"La corrupció no desgasta el PP: puja i podria governar l'Ajuntament de Madrid amb C's"; "El PP assumeix que Rivera passarà a l'ofensiva per desgastar Rajoy després d'aprovar els PGE"; "Horrach: "Soc conscient que me'n vaig al costat fosc"; "Trump fa un pas més en el conflicte nuclear amb Corea del Nord".

ARA

"Robots: amenaça o oportunitat"; "Cues de tres hores i pèrdues de vols al Prat".

EL PUNT AVUI

"Cap a un mercat laboral més flexible"; "Aglomeracions al Prat"; "Dimensió desconeguda"; "Matteo Renzi recupera el timó del partit demòcrata"; "Trump s'acarnissa amb la premsa quan revisa els cent dies al càrrec"; "Plandiura, un industrial obsessionat per l'art".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO

"Els treballadors exigeixen recuperar els seus salaris"; "Caos a l'aeroport de Barcelona"; "Els discapacitats demanen que la nova llei sancioni la discriminació"; "Renzi torna a encapçalar l'esquerra italiana".