LES PORTADES DE LA PREMSA

Ferrusola va guardar diners a Andorra abans que els seus fills

La dona de Pujol també va rebre un llegat del seu pare, que va amagar al país veí, informa 'La Vanguardia'

L'empresa del sogre i el cunyat de l'expresident va ser comprada per la família de Lluís Prenafeta

portadamundo3004

portadamundo3004

2
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

Les novetats al voltant dels múltiples escàndols de corrupció de la pell de brau ocupen les portades de bona part dels diaris d'aquest diumenge. Un dels titulars que criden més l'atenció és el de 'La Vanguardia': Marta Ferrusola va tenir diners a Andorra abans que els seus fills perquè, igual que Jordi Pujol amb el seu pare, va rebre un llegat del seu, part del qual va tenir guardat al país veí.

L'empresa del pare i el germà de Marta Ferrusola, a més, va ser adquirida per Tipel, propietat de la família de Lluís Prenafeta, que anys després seria secretari general de la Presidència de la Generalitat en temps de Pujol. En l'actualitat, Prenafeta està sent jutjat per corrupció a l'Audiència Nacional, amb l'exconseller Macià Alavedra, l'exdiputat del PSC Luis García i l'exalcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz.

'El Mundo' publica una entrevista amb Adrián de la Joya, empresari que va revelar la comissió de l'empresa OHL per a Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid, empresonat per blanqueig de diners, tràfic d'influències i prevaricació.

De la Joya inculpa en l'entrevista Javier López Madrid, conseller delegat d'OHL. Afirma que li va donar 1,4 milions d'euros i que li va dir que dos terços fossin per al testaferro d'Ignacio González i un terç per a ell. "Al final m'ho vaig quedar tot perquè OHL em devia 4 milions d'un negoci a l'Àfrica i vaig aprofitar per cobrir despeses", declara a 'El Mundo' De la Joya.

L''Ara' dedica un ampli dossier sobre la corrupció del Partit Popular, "que s'ha convertit en una gran maquinària d'extracció de recursos públics".

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"El PP, acorralat per l'escalada de la corrupció"; "Europa aprova endurir les condicions del 'brexit'"; "L'optimisme econòmic es consolida a la zona euro"; "L'herència gallega de Valle Inclán, en estat ruïnós"; "Viure amb sis anys de guerra"; "La verdadera història de les notícies falses".

EL MUNDO

"Entrevista a Adrián de la Joya, l'empresari que va revelar la comissió d'OHL per a Ignacio González: 'López Madrid em va donar 1,4 milions i va dir: dos terços són per al Canal'"; "Espanya es compromet davant la UE a apujar més els impostos si creix el dèficit"; "Els 27 eleven el to contra el 'brexit' per la debilitat de May"; "El Papa oficia una missa davant 10.000 cristians coptes al Caire".

ABC

"La Unió Europea es fa forta davant el 'brexit'".

LA RAZÓN

"Entrevista a Maíllo: 'Rajoy anirà a la comissió sobre el finançament del PP'"; "Els 27 pacten les 'línies vermelles' d'un 'brexit' dur"; "Guerra dels fiscals: Moix, el cap que no volia ningú".

EL PUNT AVUI

"Últim intent de negociar el referèndum amb l'Estat"; "El Barça manté viva la Lliga"; "Una Irlanda única entraria de ple a la UE".

ARA

"CorruPPció"; "Puigdemont farà un últim intent per pactar el referèndum"; "El Barça supera la prova del derbi".

LA VANGUARDIA

"Ferrusola va tenir diners a Andorra abans que els seus fills"; "Un Barça centrat guanya l'Espanyol"; "La UE aprova en minuts les condicions del 'brexit'; "Santi Vila: "Estic disposat a ajudar el PDECat des d'on faci falta".

EL PERIÓDICO

"Més dolces, més cares"; "El Barça manté el pols per la Lliga després del derbi"; "La UE exhibeix una unitat insòlita davant la negociació del 'brexit'"; "Les 'apps' de lligar sedueixen els joves"; "Els turistes 'segresten' el bus 24".

Notícies relacionades

EL CORREO

"Gernika clama pels refugiats"; "Rajoy concedeix un alt valor polític al preacord amb el PNB per als Pressupostos"; "La UE ensenya les dents a Londres per pactar el 'brexit'"; "L'Igualatorio espera comptar amb la Facultat de Medicina de Deusto en cinc anys"; "L'Athletic no pot fallar avui a Vigo".