MISSIÓ COMERCIAL AL NORD D'ÀFRICA

Suspès el viatge de Puigdemont i Bourgeois al Marroc perquè cap autoritat "podria rebre'ls"

Fonts del Govern català atribueixen a pressions de l'Executiu espanyol la cancel·lació de la trobada

 

  / ARXIU / JORDI BEDMAR PASCUAL

1
Es llegeix en minuts

La missió comercial que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre president de Flandes, Geert Bourgeois, havien d'encapçalar al Marroc del diumenge 7 al dimarts 9 de maig s'ha suspès perquè "cap dels responsables polítics marroquins, en tots els nivells polítics, podria rebre'ls" en el període en què eren al país.

Segons un comunicat de Presidència, Puigdemont i Bourgeois han decidit cancel·lar la seva participació en la missió després que el Govern marroquí els hagi informat formalment, "dues setmanes abans del viatge", sobre aquesta situació.

Fonts de la Generalitat han apuntat que la posició del Govern del Marroc és deguda a les pressions de l'Executiu espanyol per impedir la trobada amb la delegació catalana.

DECISIÓ "UNILATERAL"

Els dos presidents lamenten la decisió "unilateral" del Govern marroquí, sobretot les conseqüències per a les més de 30 empreses catalanes i flamenques que volien reforçar vincles econòmics amb el Marroc, que consideren un soci comercial important per a les dues parts.

Notícies relacionades

També han volgut agrair explícitament la tasca que han portat a terme la xarxa d'empreses flamenques VOKA-Cambra de Comerç d'Anvers-Waasland i les agències de comerç i d'inversió ACCIÓ i Flanders Investment and Trade per organitzar la missió.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el d'Afers Estrangers, Raül Romeva, havien d'acompanyar Puigdemont en el viatge, amb la directora d'Internacionalització d'ACCIÓ, Judith Hidalgo.