Pablo Iglesias, disposat a estudiar candidats del PSOE i Ciutadans si recolzen la moció de censura

"O s'està amb els corruptes o s'està contra els corruptes", recalca el líder de Podem

jgblanco37677306 madrid  15 03 2017  pablo iglesias  podemos  interviene desp170315104645

jgblanco37677306 madrid 15 03 2017 pablo iglesias podemos interviene desp170315104645 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

El líder de PodemPablo Iglesias, ha confirmat aquest divendres la seva intenció de seguir endavant amb la moció de censura contra Mariano Rajoy i ha instat PSOE Ciutadans a sumar-s'hi, assegurant que si decideixen fer-ho poden plantejar els candidats "que vulguin". "Per nosaltres això no serà un problema", ha dit.

En una entrevista al programa 'La cafetera', de Radiocable, Iglesias ha defensat la iniciativa, argumentant que és la seva "obligació" davant els "nivells de parasitació de les institucions i la situació d'excepcionalitat democràtica", i ha reiterat que presentaran la moció encara que no aconsegueixin el suport d'altres forces polítiques.

Així, ha explicat que aquest mateix divendres Podem inicia una ronda de contactes amb representants de la societat civil per elaborar una bateria de propostes de govern encaminades a la regeneració, com la derogació de la llei d'enjudiciament criminal. Aquest migdia el responsable de societat civil de Podem, Rafael Mayoral, es reunirà al Congrés amb representants de CCOO UGT; Iglesias rebrà després el president de GESTHA, i a la tarda mantindrà una reunió amb la CGT. També tenia prevista una trobada amb Jutges per a la Democràcia, però aquesta associació ha rebutjat la cita per preservar la seva "neutralitat i independència".

CANDIDATS ALTERNATIUS

El líder del partit morat ha subratllat que els nombrosos escàndols que afecten el PP "haurien de fer reflexionar" el PSOE i C's perquè "els ciutadans no entenen que es digui que s'està en contra de la corrupció i al mateix temps se sostingui al Govern el partit més corrupte d'Europa". "O s'està amb els corruptes o s'està contra els corruptes", ha emfatitzat.

Per això, a Iglesias el candidat alternatiu que es presenti en la moció de censura no li sembla crucial. "Si el PSOE o Ciutadans volen treballar amb nosaltres, que proposin candidats, això no serà un problema".

Davant les crítiques per la precipitació amb què Podem va informar de la seva iniciativa la resta de formacions polítiques -poc abans de la roda de premsa en què va anunciar la moció-, Iglesias ha recordat que a Múrcia el PSOE va anunciar la seva moció de censura sense consultar la formació morada. "¿Per què el que val per a Múrcia no val per a Espanya?, no s'hi valen excuses", ha insistit.

Notícies relacionades

També ha negat que la seva intenció sigui obligar la resta de partits a retratar-se o interferir en el procés de primàries del PSOE. "Els partits hauríem de deixar de mirar-nos el melic", ha aconsellat el secretari general de Podem després de repetir que "ningú qüestiona que el PP manté "les institucions segrestades" i "és una maquinària de corrupció per delinquir".

PAPER IRRELLEVANT

Pel PP, aquest tipus d'iniciatives de Podem responen al fet que no acaben d'acostumar-se a tenir un paper parlamentari "irrellevant". "Nosaltres seguirem treballant", ha afegit el vicesecretari general de comunicació, Pablo Casado, en declaracions a RNE.