Ofensiva de la CUP al carrer i a les xarxes per exigir la data i la pregunta del referèndum

Els anticapitalistes inicien el repartiment de 250.000 paperetes amb la seva reivindicació

  / CUP

 
jgblanco37925035 barcelona 04 04 2017 la cup reparte 250 000 papeletas para e170404135522

/

1
Es llegeix en minuts

La CUP va iniciar ahir una ofensiva a les xarxes socials i al carrer per exigir que es concreti «ara» la data i la pregunta del referèndum. «Demanem un gran pacte social i polític per fixar la data i la pregunta», va explicar Núria Gibert, portaveu dels cupaires, durant la presentació de la campanya davant de l’Arc de Triomf de Barcelona. Els anticapitalistes repartiran 250.000 paperetes amb la seva reivindicació.

  

 Les paperetes recullen la mateixa proposta de pregunta que van presentar fa unes setmanes els diputats anticapitalistes (¿Vol que Catalunya esdevingui una República independent?), encara que en aquesta ocasió amplia el ventall d’idiomes. Destacats, en cos de lletra més gran, en català i aranès, i més petit (i al mateix nivell), en castellà, romanès i àrab. La CUP justifica que aquestes cinc llengües són les més parlades a Catalunya, segons Idescat.

    

Al revers de la papereta, els cupaires exigeixen un «acord» i recorden l’«esforç molt important» que han fet perquè no hi hagi excuses per no celebrar la consulta, votant un pressupost amb un «contingut social» que critiquen.

Notícies relacionades

 

   «Fan falta concrecions ara, en la seva organització i en els aspectes centrals de la seva celebració», afegeixen, abans de recalcar que el referèndum no pot dependre «dels ritmes que imposi l’Estat», en referència als judicis i a les inhabilitacions.