LES PORTADES DELS DIARIS

Ada Colau: "És com si l'Estat hagués donat per perduda Catalunya"

En declaracions a 'El Punt Avui', l'alcaldessa de Barcelona lamenta que el Govern espanyol "actuï amb deixadesa" i incompleixi les funcions mínimes

Un col·laborador de Putin investigat per la Guàrdia Civil s'infiltra en el cercle més pròxim a Trump, informa 'El País'

portadaavui0204

portadaavui0204

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

Ada Colau, Mariano Rajoy, Espanya, Rússia i Donald Trump. Aquestes són les paraules clau més interessants dels diaris de la competència al quiosc d'aquest diumenge, en què cap rotatiu encapçala la seva portada amb la mateixa notícia que la resta. Hi ha poques ocasions en què els diaris dissenteixin tant en les valoracions de les novetats del dia anterior.

L'alcaldessa de Barcelona ha concedit una entrevista a 'El Punt Avui' on comenta que el Govern de Mariano Rajoy "no està a l'altura del moment" i afegeix: "És com si l'Estat hagués donat per perduda Catalunya, actua amb deixadesa envers els ciutadans i incompleix les funcions mínimes".

Colau afegeix que la seva formació sempre treballarà "perquè hi hagi un referèndum" i nega que la seva postura hagi estat "equívoca", perquè "el 70% de la població creiem que s'hauria de fer".

LA CONNEXIÓ HISPANO-RUSSA DE TRUMP

Pel que fa a les altres tres claus -Espanya, Rússia i Trump-, 'El País' informa que Aleksandr Torxin, home de confiança del president rus, Vladímir Putin, i personatge investigat a Espanya per la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil, s'ha infiltrat en l'entorn més pròxim de Donald Trump.

Torxin s'havia d'entrevistar l'1 de febrer amb el president dels Estats Units Washington, al capdavant d'una delegació russa, però la cita va ser desconvocada unes hores abans per l'allau de crítiques i informacions periodístiques sobre la influència de determinats cercles russos en l'entorn de Trump.

L'ARSENAL D'ETA

'El Mundo' obre la portada amb la notícia que ETA ha comunicat als verificadors de l'armistici que el dia 8 d'abril entregarà 55 pistoles i 2.500 quilos d'explosius que guarda en 45 bidons numerats i amagats en 'zulos' en territori francès.

Aquesta informació hauria entusiasmat en altres temps l'opinió pública espanyola i, fins i tot, l'europea. No obstant, en l'actualitat, des del final de la violència, les notícies relacionades amb la banda terrorista no causen gaire expectació, si s'exceptuen els familiars i amics de les víctimes i l'entorn més pròxim a l'organització armada i els seus cada vegada més escassos activistes. Els programes de televisió i ràdio i les notícies periodístiques que al·ludeixen a ETA registren audiències mínimes en l'actualitat. El millor símptoma que la pau per fi s'ha consolidat a la Península i, sobretot, al País Basc. 

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"El cercle rus de Trump: la connexió espanyola"; "Alfonso Dastis: Si s'ha de elegir, Espanya està més a prop d'un 'brexit' tou"; "La crisi castiga més les famílies amb fills: Els nous pobres"; "El teu fill no arribarà a primera, deixa'l en pau"; "Davant el tabú de l'eutanàsia".

EL MUNDO

"L'arsenal del terror"; "Rajoy busca un pacte amb C's i el PNB per a tota la legislatura"; "El règim de Maduro fa marxa enrere i restitueix els poders al Parlament"; "El PSOE inicia les primàries amb polèmica per la netedat del cens"; "Mor el filòsof Salvador Pániker".

ABC

"El 'Guernica' serà restaurat. El Reina Sofia i el MOMA de Nova York projecten la delicada intervenció amb què s'eliminaran els vernissos oxidats sense moure l'obra de Picasso, protagonista d'una nova exposició a Madrid en el seu vuitanta aniversari".

LA RAZÓN

"Editorial: Un Gibraltar amb Espanya i a la UE"; "Ministre principal de Gibraltar: No serem víctimes del 'brexit'"; "Maduro fa marxa enrere en el cop davant les fissures en el chavisme"; "Rajoy obre contactes amb Ciutadans per salvar Múrcia"; "El PSOE fixa un calendari "infame", segons Sánchez".

LA VANGUARDIA

"La factura del 'brexit' treu el cap en l'horitzó"; "El Prat s'enlaira sense l'autonomia reclamada"; "El PSOE fixa les primàries amb vent a favor per a Susana Díaz"; "Mor el filòsof Salvador Pániker"; "Ivanka Trump posseeix més de 740 milions de dòlars".

EL PUNT AVUI

"Colau: "L'Estat no està a l'altura del moment""; "El PSOE convoca les primàries igualment dividit".

ARA

"Els llibres que ens fan grans"; "Operació relat: PP i PSOE adapten el seu discurs a Catalunya"; "Joan Llinares: "L'Estat va tenir una relació molt generosa amb el Palau"; "Mor Salvador Pàniker".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO

"El saló de Barcelona confirma l'auge de la indústria de la historieta", "Els consellers triaran: cessar si no firmen el referèndum"; "Salvador Pániker: Mor el filòsof que va unir Orient i Occident"; "Més de 150 morts per una allau a Colòmbia".