EL DEBAT SOCIALISTA

El comitè federal del PSOE ratifica l'acord amb el PSC

Convoca primàries per al 21 de maig i el 39º congrés del partit per al 16 de juny

 

  / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa
Mercedes Jansa

Periodista

ver +

Amb un sol vot en contra, d'un dels representants del PSC, el comitè federal del PSOE reunit aquest dissabte ha ratificat l'acord de col·laboració entre les dues formacions sobre el qual havien posat les seves firmes a començaments de mes Miquel Iceta i Javier Fernández.

L'acord estableix l'àmbit territorial d'actuació de cada partit i també permet la participació dels socialistes catalans en l'elecció mitjançant primàries del cap de cartell del PSOE.

Precisament el comitè federal ha posat en marxa el procés intern per a la celebració de primàries, el dia 21 de maig, i per al 39è congrés del PSOE, dels dies 16, 17 i 18 de juny.

També ha donat el vistiplau al cens de militants que participaran en les primàries, en què estan inscrits tant els militants del PSC com de les Joventuts Socialistes de Catalunya.

Notícies relacionades

Abans d'entrar a la reunió, Miquel Iceta ha rebutjat que es pugui produir una ruptura entre les dues formacions com a conseqüència de la celebració de primàries, davant les quals la direcció del PSC ja va anunciar la seva neutralitat.

L'aprovació de l'acord entre els dos partits posa fi a les tensions viscudes des del mes de setembre quan el PSC va donar suport al destronat Pedro Sánchez per votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy.