Acudits d'ahir que serien tuits condemnats avui

Des de Tip y Coll fins al Mundo Today han tret suc de la mort de Carrero Blanco

tip

tip

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha qui diu que, sota el prisma de correcció política, la meitat de músics i còmics dels 80 estarien empresonats. Un bon exemple són Tip y Coll, per a molts el millor duo còmic que hi ha hagut a Espanya (en dura pugna amb Faemino y Cansado). Gairebé res ni ningú s'estalviava les seves esmolades llengües. Tampoc Luis Carrero Blanco, hereu de Francisco Franco assassinat per ETA. "Carrero Blanco. De tots els meus ascensos, ell va ser el més ràpid", escrivien al seu llibre 'Tipycollorgía', el 1984. Un acudit que, si fos tuit a l'Espanya actual, els podria haver costat un any de presó, com a Cassandra Vera i César Strawberry.

Notícies relacionades

"Què dirien Tip y Coll d'una sentència com aquesta, potser serien ells els que en aquest moment estarien asseguts al banc dels acusats o tindrien una condemna", reflexionava al Congrés aquest dijous Rafa Mayoral, diputat podemista, arran de la condemna a Cassandra. Aquell acudit de fa 33 anys era un dels innombrables que es van fer durant la Transició sobre l'assassinat del delfí de Franco, que va frustrar la continuïtat de la dictadura. Com el que recollia Juan Luis Cebrían al seu llibre 'La agonia del dragón'. "Carrero agafa un taxi i demana que el portin a Claudio Coello, ''a quina altura el deixo?'".

Els acudits sobre la mort de l'home que havia de mantenir viu el franquisme després de Franco han arribat fins a l'actualitat. Sense anar més lluny, El Mundo Today ha fet broma en diverses ocasions sobre aquest assumpte, amb titulars com 'El cotxe de Carrero Blanco pren terra'. Un dels últims articles d'aquest diari satíric es titula Com fer acudits sobre Carrero Blanco sense acabar a l'Audiència Nacional. "Alguns tuiters han acabat asseguts al banc dels acusats de l'Audiència Nacional per fer broma sobre l'assassinat de Carrero Blanco. Si sents la necessitat de fer acudits sobre ETA o els GRAPO però no vols acabar perseguit per la Fiscalia, pots seguir aquests consells", explica en aquest article, conscient que tuitejar s'ha convertit en esport de risc penal.