Les frases d'Artur Mas per defensar-se al Parlament davant el 'cas Palau'

Resum de les argumentacions que ha llançat l'expresident de la Generalitat en la comissió d'Afers Institucionals

jgblanco37857801 artur mas parlament foto ferran sendra170329103347

jgblanco37857801 artur mas parlament foto ferran sendra170329103347 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Artur Mas ha comparegut aquest dimecres a la comissió d'Afers Institucionals per donar explicacions sobre les últimes revelacions del 'cas Palau', en què diversos acusats i també alguns testimonis confirmen que Convergència es va finançar irregularment a través de la institució musical. Aquestes són les seves frases més destacades.

NO TOCAVA VENIR

"Jo podria haver dit que no tocava venir al Parlament perquè el judici del 'cas Palau' està en marxa i això podria crear ingerències".

SENSE CAP RESPONSABILITAT

"Jo no he sigut citat en qualitat de res en el judici del 'cas Palau'. Si tingués una responsabilitat directa com alguns de vostès m'atribueixen, suposo que la justícia ho hauria tingut en compte després d'anys d'instrucció".

L'ÚNICA NOVETAT DEL 'CAS PALAU'

"L'única novetat del 'cas Palau' és que hi ha hagut uns pactes de determinats acusats amb la fiscalia a canvi de canviar les versions inicials de les seves declaracions. En alguns casos s'ha rebaixat escandalosament la pena".

LA VERSIÓ DE L'EXTRESORER DE CDC

"Daniel Osàcar no ha canviat ni un mil·límetre la seva versió. Molts han canviat la seva versió a canvi de pactes amb la fiscalia per rebaixar penes".

CONVERGÈNCIA, OBJECTIU DEL FISCAL

"Tots els pactes amb la fiscalia es fan amb el mateix objectiu: culpar Convergència d'haver cobrat comissions a canvi d'obra pública. Perquè això és el que intenta demostrar el fiscal".

RESPONSABLE DE NOMENAR OSÀCAR

"Jo no tenia cap responsabilitat directa sobre la part administrativa de Convergència. Jo sí que vaig tenir una responsabilitat directa a confiar-li funcions a Daniel Osàcar [com a tresorer], i aquesta responsabilitat no l'he defugit mai". "La meva confiança en Osàcar és plena i total. Confio més en la seva versió que en la de Millet i Montull, perquè ell no ha pactat res amb la fiscalia".

NO AMAGAR RES

"Va ser CDC qui els va dir als nous gestors del Palau (després de l'etapa Millet-Montull) que hi havia set o vuit convenis, totalment legals. Ja em diran vostès quin ànim d'amagar hi ha en això".

TORNAR ELS DINERS

Notícies relacionades

"Vaig ser jo qui va ordenar que es tornessin els diners [dels convenis], i s'ha fet".

NOU ATAC AL FISCAL

"¿Com es pot demostrar que les donacions a CDC són a canvi d'obra pública si no s'investiguen els concursos? El fiscal no està investigant l'adjudicació d'obra pública podent fer-ho. No l'estan analitzant perquè saben que les adjudicacions estan ben fetes, que no hi ha tracte de favor".