Desallotjat el grup ultra Hogar Social d'un palauet de Madrid

La policia deté dos membres del grup d'extrema dreta que tenien una reclamació judicial

La nova seu d’Hogar Social a Madrid. / SINFILTROS

1
Es llegeix en minuts

La Policia ha desallotjat els membres del col·lectiu d'extrema dreta Hogar Social Madrid d'un edifici que havien ocupat al carrer de Velázquez 107, al districte de Salamanca, on s'han detingut dues persones amb reclamació judicial pendent, segons la Delegació del Govern a Madrid.

El desallotjament, han informat a Efe fonts de la Prefectura Superior de Policia i del col·lectiu, s'ha produït cap a les 6.30 hores quan els agents han anat al palauet, propietat de la Universitat Rei Joan Carles (URJC), amb una ordre del Jutjat d'Instrucció número 12 de Madrid i han demanat a les 11 persones que hi pernoctaven que l'abandonessin.

Els membres de l'autodenominat Hogar Social Madrid (HSM) Ramiro Ledesma, un col·lectiu d'ultradreta i afí al Moviment Social Revolucionari (MSR), han sortit de l'immoble de manera pacífica, segons el seu portaveu.

MENJAR NOMÉS PER A ESPANYOLS

Hogar Social Madrid es va donar a conèixer a l'agost del 2014 després d'ocupar un edifici al districte de Tetuán, on resideixen un alt nombre d'immigrants, per donar menjar únicament a espanyols. Des d'aleshores ha ocupat quatre immobles a la capital.

El grup desallotjat del palauet del carrer de Velázquez, que va ser del Ministeri de Defensa i ara és propietat de la Universitat Rei Joan Carles, l'ocupava des de l'11 de desembre després que haguessin d'abandonar un altre edifici que va albergar la seu del No-Do al carrer de Joaquín Costa.

Notícies relacionades

Abans, el 2015, havien ocupat l'antiga seu de Fórum Filatélico, al carrer de José Abascal, de la qual també van ser expulsats, i un altre immoble al carrer de Bretón de los Herreros, tots dos al cèntric districte de Chamberí.

El col·lectiu d'ultradreta ha protagonitzat diferents accions que ha fet públiques a les xarxes socials. Ara fa un any un grup d'ells van llançar pots de fum i bengales a prop de la mesquita de la M-30 i va col·locar un cartell sobre una passarel·la de vianants amb les frases 'Avui Brussel·les, ¿demà Madrid?', en protesta pels atemptats a la capital belga.